Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να πιάνει τα ποσοστά του 2023

Νέα Δημοσκόπηση της GPO για τα “Παραπολιτικά” δείχνει ότι το 27,8% (33,4% στην εκτίμηση ψήφου) δηλώνει ότι θα επιλέξει τη Ν.Δ. στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Επίσης, η δημοφιλία του πρωθυπουργού καταγράφεται στο 45,8%, έναντι 21,7% του κ. Κασσελάκη. Οσον αφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεχωρίζει η εκτίμηση της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 75,8%, ότι προσπαθεί η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί πολιτικά το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και η βελτίωση των δεικτών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, το ΚΚΕ 9%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Ελληνική Λύση 9,5%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, το ΜέΡΑ25 1,8%, η Νέα Αριστερά 2,2%, οι Δημοκράτες 2,2% και άλλο κόμμα 3,3%.

Επίσης, καταγράφονται οι διαθέσεις των πολιτών σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, τις εντυπώσεις για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης και τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ