Νέα δημοσκόπηση βάζει «φωτιά» πριν τις ευρωεκλογές – Τι ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί (vid)

Τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που προβλήθηκε από τον ALPHA ενόψει των ευρωεκλογών 2024.

Στην ίδια έρευνα καταγράφονται οι συσπειρώσεις των κομμάτων, αλλά και η κομματική προέλευση όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ενόψει ευρωεκλογών.

Οι πιο δημοφιλείς

Στη δημοφιλία των υπουργών πρώτος έρχεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας με 27%. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 14%, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με 6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6% και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Δένδιας 50%, Κυριάκος Πιερρακάκης 24%, Άδωνις Γεωργιάδης 20%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 17%, Κωστής Χατζηδάκης 9%.

Ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις Ευρωεκλογές;
Στην ερώτηση «πόσο σας ενδιαφέρον οι εκλογές», «πολύ» απαντά το 22% και «αρκετά» το 36%. «Λίγο» δηλώνει το 21% και «καθόλου» το 20%.

Στο επίπεδο των συσπειρώσεων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 66%, με το 18% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 7% να επιλέγει την αποχή, το 3% του Δημοκράτες, το 3% τη Φωνή Λογικής, το 2% την Ελληνική Λύση και το 1% άλλο κόμμα.

Ίδια ακριβώς συσπείρωση και για τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει ψηφοφόρους προς: Τη Νέα Αριστερά 10%, «δεν έχω αποφασίσει» 10%, ΚΚΕ 4%, Άλλο κόμμα 4%, ΠΑΣΟΚ 2%, Κόσμος 2%, Αποχή 2%.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 85%. Το κόμμα χάνει 7% προς του Δημοκράτες. 4% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν από 1% όσο και άλλα κόμματα, ενώ 1% κατευθύνεται προς την αποχή.

Τι ψήφισαν πέρυσι οι αναποφάσιστοι

Στο ερώτημα τι ψήφισαν οι πολίτες το 2023, η πλειοψηφία αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι, ψήφισε Νέα Δημοκρατία σε συντριπτικά ποσοστά.

Νέα Δημοκρατία 46%
Δεν απαντώ 18%
ΣΥΡΙΖΑ 11%
Σπαρτιάτες 8%
Άλλο κόμμα 8%
ΠΑΣΟΚ 2%
Ελληνική Λύση 2%

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ