Νέα γραφική επίθεση από τον Καρτερό στον Κασσελάκη μέσα από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση μέσα από την «Αυγή» κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τον Θανάση Καρτερό, τον άλλοτε διευθυντή του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα. Ο Καρτερός, με άλλο ένα γραφικό άρθρο, καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «προεδρική πολυπραγμοσύνη» και τον κατηγορεί ότι «δημοσιοποιεί ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ρηξικέλευθες προσωπικές του θέσεις και ενώ ορκίζεται στη συλλογικότητα το κάνει χωρίς να υποκύπτει στην ανάγκη και τη βάσανο των συλλλογικών οργάνων».

Μάλιστα ο Καρτερός επικρίνει και τα κορυφαία «στελέχη του κόμματος, που ή σπεύδουν να υιοθετήσουν ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του προέδρου, τις οποίες μαθαίνουν από τα ΜΜΕ, ή σιωπούν υπό το καθεστώς αιφνιδιασμού».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή υπό τον τίτλο “Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «μεγάλη ανατροπή»”:

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, την οποία στήριξε με υπογραφές βουλευτών του ο ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλήθηκε με δήλωση του προέδρου του ως κοκορομαχία και σόου. Η αλήθεια είναι ότι με τη δήλωση αυτή δημιουργήθηκε κάποιος προβληματισμός σε μια σειρά στελεχών, που προσήλθαν στη Βουλή με το στίγμα τού «κοκορομάχου». Αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Η συνήθης περίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες άλλαξε με κοφτή δήλωση του προέδρου του στη Ναταλία Γερμανού. Δεν γίνεται να μειωθούν, δήλωσε. Δεν γίνεται.

Πριν κλείσει χρόνος από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Πάλι με δήλωση του προέδρου του, που επανέλαβε η εκπρόσωπος του κόμματος.

Ενόψει ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα διεθνών παρατηρητών, επίσης με δήλωσή του. Την άποψη υιοθέτησαν, «σχετικοποιώντας» την ευσχήμως, και άλλα στελέχη του κόμματος. Και επέμεινε στη «σχετική» της εκδοχή και ο ίδιος με νεότερη δήλωση.

Στο διάστημα πριν παρουσιαστεί στον στρατό ο πρόεδρος του κόμματος παρουσίασε θέσεις για την οικονομία και την Ευρώπη. Επεξεργασμένες από τον ίδιο και think tankers.

Δεν έχει πρόβλημα προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης, το αντίθετο μάλιστα, να δημοσιοποιεί ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ρηξικέλευθες προσωπικές του θέσεις. Το κάνει συστηματικά. Και ενώ ορκίζεται στη συλλογικότητα, το κάνει χωρίς να υποκύπτει στην ανάγκη και τη βάσανο των συλλογικών οργάνων. Με ταχύτητα και ευελιξία πρωτόγνωρη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο υπήρχε η -κακή;- συνήθεια οι σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται μετά από συνεδριάσεις της Κ.E., της Γραμματείας, του Πολιτικού Κέντρου ή του Εκτελεστικού Γραφείου.

Δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα, επίσης, μια σειρά επώνυμα στελέχη του κόμματος, που ή σπεύδουν να υιοθετήσουν ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του προέδρου, τις οποίες μαθαίνουν από τα ΜΜΕ, ή σιωπούν υπό το καθεστώς αιφνιδιασμού, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει, ότι το κόμμα διακατέχεται πλέον από ομοψυχία και πολιτική ενότητα.

Προφανώς ζούμε μια μεγάλη ανατροπή στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθεστώς προεδρικής πολυπραγμοσύνης και συλλογικής σιωπής ή εκ των υστέρων συναίνεσης. Που θα παράγει, κατά τον πρόεδρο, εκρηκτικές εξελίξεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει για δεύτερο κόμμα, αλλά για τη μεγάλη ανατροπή. Ως τότε, σιωπή…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...