Νέα βροχή ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων – Χάος στο Ισραήλ: Καίγεται η Χάιφα – Χτυπήματα σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ – LIVE εικόνα

Χάος στο Ισραήλ μετά από σφοδρή πυραυλική επίθεση από το Ιράν – Σε καταφύγια οι πολίτες, σε συναγερμό ο στρατό

Η Χάιφα στις φλόγες – Εικόνες καταστροφής κάνουν τον γύρο του κόσμου


Σε νέο κύμα επίθεσης, το Ιράν εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα βαλλιστικούς πυραύλους με στόχους τρεις μεγάλες ισραηλινές πόλεις: το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης δέχθηκε η Χάιφα, η οποία φλέγεται μετά από άμεσο χτύπημα σε «ευαίσθητο στόχο», σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου στο διαδίκτυο αποτυπώνουν πυκνούς καπνούς και εκρήξεις στην πόλη, προκαλώντας συγκλονισμό στη διεθνή κοινή γνώμη. Χρήστες του X (Twitter) μετέδωσαν σε πραγματικό χρόνο βίντεο από φλεγόμενα κτίρια, μαζικές καταστροφές και πανικόβλητους πολίτες να αναζητούν καταφύγιο.


Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις: «Ενεργοποιήθηκαν όλα τα αμυντικά συστήματα – Σε καταφύγια ο πληθυσμός»

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι πριν από λίγη ώρα, εντοπίστηκαν πολλοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξευμένοι από το Ιράν προς το έδαφος του Ισραήλ. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Πριν από λίγο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εντόπισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το έδαφος του Κράτους του Ισραήλ.
Τα αμυντικά συστήματα λειτουργούν για την αναχαίτιση της απειλής.
Μόλις λάβουν ειδοποίηση, το κοινό λαμβάνει οδηγίες να εισέλθει σε προστατευμένο χώρο και να παραμείνει εκεί μέχρι νεωτέρας.
Η έξοδος από τον προστατευόμενο χώρο επιτρέπεται μόνο κατόπιν ρητής οδηγίας. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.»

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το εύρος των ζημιών ή το αν υπάρχουν θύματα από τα χτυπήματα.


Οι πόλεις-στόχοι: Σοβαρό πλήγμα στη Χάιφα, χτυπήματα και σε Τελ Αβίβ – Ιερουσαλήμ

Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τουλάχιστον ένας πύραυλος χτύπησε κτίριο ανατολικά του Τελ Αβίβ, ενώ στη Χάιφα φέρεται να επλήγη στρατηγικής σημασίας υποδομή, χωρίς μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τη φύση της.

Οι πληροφορίες για την Ιερουσαλήμ παραμένουν περιορισμένες, ωστόσο οι σειρήνες χτυπούσαν σε όλη την πόλη, ενώ πολίτες έσπευδαν να καταφύγουν σε υπόγεια και προστατευμένους χώρους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.