Νέα αποστασία: 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον Κασσελάκη και να πάνε στη Νέα Αριστερά – Στο κόλπο και ο Χάρης Δούκας

Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται 17 βουλευτές, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη λεγόμενη ανασύνθεση της Αριστεράς.

Όπως αποκαλύπτει το radar.gr, οι βουλευτές που έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη θα προχωρήσουν στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς.

Κομβικές οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Οι επόμενες κινήσεις του αποτελούν συνάρτηση των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση κατά την οποία εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας, τότε ανοίγει ο δρόμος για την διαμόρφωση μιας ισχυρής Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα περιλαμβάνει τους βουλευτές που θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας σε dabate για τον Δήμο Αθηναίων
Ο Χάρης Δούκας σε dabate για τον Δήμο Αθηναίων

Στην ουσία πρόκειται να συγκροτηθεί ένα νέο κόμμα, το οποίο αριθμητικά θα καταλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έντονο παρασκήνιο

Οι κινήσεις στο παρασκήνιο είναι έντονες, ενώ για το εγχείρημα συμφωνεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Βέβαια, μια συγχώνευση βουλευτών που προέρχονται από τρία διαφορετικά κόμματα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Εγκυμονεί ο κίνδυνος να σπάσει στα δύο το ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στην αυτοδύναμη παρουσία του κινήματος.

Ακόμη και αν χάσει την προεδρία του κόμματος τόσο αυτός όσο και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχουν στη συγκρότηση ενός κόμματος μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησαν στη δυσφήμιση του ΠΑΣΟΚ και επιχείρησαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα να θέσουν κορυφαία στελέχη του σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας.

Γιαυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να καταγγείλει τον Χάρη Δούκα ότι απεργάζεται σχέδια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και ότι έχει στρατηγικό στόχο την ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο.

Το χαρτί της… διαπλοκής

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να συνδέσει τις κινήσεις για τη λεγόμενη επανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Πάντως, στην παρούσα φάση ο Χάρης Δούκας εξασφάλισε τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση

Βέβαια οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι ελέγχουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Είναι βέβαιοι για ένα σαρωτικό αποτέλεσμα υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Πάτρα και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Μάλιστα σε περίπτωση κατά την οποία ο Παύλος Γερουλάνος επιμείνει στην υποψηφιότητά του, τότε ο Χάρης Δούκας θα απωλέσει ένα μεγάλο ποσοστό στην Αθήνα που διαθέτει ισχυρό μηχανισμό.

Δεν επιθυμεί συγκλίσεις
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμά ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ποσοστό που αγγίζει το 50% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές είναι κατηγορηματικά αντίθετο με ενδεχόμενες συνεργασίες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

Γιαυτό δεν αποκλείεται η λεγόμενη ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς να καταλήξει σε φιάσκο.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ χωρίς ωστόσο να διαμορφωθεί ένας αξιόπιστος φορέας ικανός να απειλήσει την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....