Νέα ανατρεπτική δημοσκόπηση της Marc – Άσχημα τα νέα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (pic)

Άσχημα τα νέα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η κυβέρνηση έχασε τέσσερις μονάδες μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες με την ακρίβεια και την υγεία να παραμένουν τα αδύνατά της σημεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ακρίβεια ταλανίζει τα τρία τέταρτα των πολιτών -ποσοστό 75% επί του συνόλου, με περισσότερους από 7 στους 10 πολίτες (71,7%) να θεωρούν αναποτελεσματικές τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπισή της.

Εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (53,8% έναντι 45,2%), οι οποίοι «βλέπουν» πως τα μέτρα αρχίζουν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Κατά κύριο λόγο, οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα πέσουν οι τιμές, εν αντιθέσει με τις νεότερες γενιές που «αμφισβητούν συντριπτικά την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων κατά της ακρίβειας».

Η ακρίβεια, ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης. Ακολουθεί με 67,1%, ο τομέας της υγείας / περίθαλψης και με 48,5% ο τομέας της παιδείας.

Η μόνη αξιοσημείωτη μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι η πτώση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα του Ανδρουλάκη έχασε τρεις εκατοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, δίνοντας τη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά, στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη με 13,5% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 12,8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1% και η Νίκη με 3%. Ακολουθεί η Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες με 2,7%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Σε ερώτηση «ποιο κόμμα κάνει καλύτερη αντιπολίτευση», το 12,6% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 11,7% το ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει με το 9% και το 15,7% αντίστοιχα τον περασμένο Ιανουάριο. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απάντησε «κανένα κόμμα ιδιαίτερα ( 48% έναντι 50,5% τον Ιανουάριο).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις