Μόνο ντροπή για όσα είπε ο Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης έχει γίνει στάχτη

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τα όσα ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο για τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μόνο ντροπή: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο που δεν πανηγύρισε σήμερα κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο επειδή “κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα σε Πάρνηθα και Σταμάτα”. Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ξεχάσει πως από το 2019 μέχρι και σήμερα η Πάρνηθα έχει καταστραφεί από τις διαδοχικές πυρκαγιές, σχεδόν κάθε χρόνο: 2019, 2021, 2023, 2024. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτό το καταστροφικό χρονολόγιο. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η Πάρνηθα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δασικής της κάλυψης».

Συνεχίζοντας την επίθεση απορρίπτει το «αφήγημα του πρωθυπουργού περί ατομικής ευθύνης». «Ντροπή διπλή, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανάβαλε μπροστά το αφήγημα της “ατομικής ευθύνης”, λέγοντας πως η μάχη με τις πυρκαγιές δεν θα κερδηθεί “χωρίς τη συνδρομή των πολιτών”. Μπορεί να μοιάζει “αθώα” η έκφραση του πρωθυπουργού, αλλά οι πολίτες ξέρουν πια καλά γιατί την επικαλείται: για να κουκουλώσει τις ευθύνες του για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αν επαναληφθούν οι τραγωδίες των προηγούμενων ετών με τις εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα» υποστηρίζει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας καλεί τον πρωθυπουργό να «αναλάβει τις ευθύνες του άμεσα, γιατί το επιχείρημα της “ατομικής ευθύνης” έχει γίνει, πλέον, στάχτη…».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...