Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Bloomberg: Τα σούπερ γιοτ των πλουσίων πάνε… Ελλάδα

  Για πρώτη φορά, η Eλλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του πρακτορείου Bloomberg σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σούπερ γιοτ των πλουσίων που έχουν αγκυροβολήσει στις ακτές της.

  Το «σπίτι» της Ακρόπολης, τα ασβεστωμένα κτίρια της Μυκόνου και της Σαντορίνης και η ομορφιά της Κέρκυρας, είναι διαθέσιμα και πάλι για ταξίδια – και το τζετ σετ επισκέπτεται τη χώρα μας πιο συχνά όσο ποτέ άλλοτε.

  Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg: «Η χώρα του Αιγαίου βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας του Bloomberg σε ότι αφορά τις επισκέψεις των πλούσιων με σούπερ γιοτ, με τουλάχιστον 194 πανάκριβα κότερα να είναι αγκυροβολημένα στις ελληνικές ακτές από τις 25 Ιουνίου».

  Πρόκειται για ένα άλμα και μάλιστα ενώ μαίνεται η πανδημία της νόσου Covid-19. Τον περασμένο μήνα, τα πολυτελή γιοτ που είχαν αγκυροβολήσει στο Αιγαίο και την Αδριατική δεν είχαν ξεπεράσει τα 80.

  Οι τουριστικές περιοχές της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Αδριατικής βρίσκονται σε άνθιση στις αρχές του καλοκαιριού, παρά την συνεχιζόμενη πανδημία της νόσου Covid-19, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

  Η οικογένεια του Λάιονελ Ρίτσι, ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον και ο Αυστραλός μεγιστάνας Τζέιμς Πάκερ ήταν ανάμεσά στις διασημότητες που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα να «οργώνουν» με πανάκριβα γιοτ τις ελληνικές θάλασσες.

  Την ίδια ώρα, κότερα που φέρεται να ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους Ντέιβιντ Γκέφεν και Ερνέστο Μπερταρέλι ήταν αγκυροβολημένα στις ελληνικές ακτές, σύμφωνα με δεδομένα για τα πλοία που αναλύθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg.

  H Eλλάδα έχει χορηγήσει αρκετά εμβόλια κατά της Covid-19 για να καλύψει το 37% του πληθυσμού της, καταπολέμησε τα κρούσματα του κορωνοιού τον Νοέμβριο του 2020 και στη συνέχεια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021.

  Στις 14 Ιουνίου άνοιξε ξανά τις πόρτες της σε ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη ότι έχουν αρνητικό τεστ Covid.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ