Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Οι υποκλαπείσες συνομιλίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας – Τι περιέχουν και σε ποια χέρια έχουν βρεθεί

  “Με απέλυσαν στο τέλος του 2012, για την ακρίβεια με εξανάγκασαν να φύγω από την εφημερίδα λόγω της αντιμνημονιακής αρθρογραφίας μου” δηλώνει ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη LIFO και συμπληρώνει για την απομάκρυνση του από την “Καθημερινή”, “Η άποψή μου ήταν ότι το μνημόνιο δεν ήταν η σωστή θεραπεία, παρότι έγραφα ότι δεν υπήρχε ανώδυνος δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης. Το ευρύτερο σύστημα εξουσίας, όμως, είχε ζοριστεί πολύ, λόγω και των κοινωνικών αντιδράσεων. Θεωρούσε πως δεν είχε πια την πολυτέλεια να ανέχεται διαφορετικές φωνές”.

  Ο Σταύρος Λυγερός όμως έβγαλε και είδηση μιλώντας στη LIFO και στον Γιάννη Πανταζόπουλο σχετικά με τις υποκλοπές, αφού υποστήριξε ότι σύντομα συνομιλίες θα δουν το φως της δημοσιότητας. “Μετά λόγου γνώσεως λέω ότι οι υποκλαπείσες συνομιλίες έχουν περιέλθει στα χέρια αντιπάλων της κυβέρνησης και το επόμενο διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας” είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

  Ερωτηθείς για τα ΜΜΕ είπε μεταξύ άλλων, “Το σημερινό συστημικό μιντιακό τοπίο εμφανίζει τον μικρότερο βαθμό πλουραλισμού από τη Μεταπολίτευση, παραπέμποντας, όσον αφορά τη μονομέρειά του, σε σοβιετικού τύπου καθεστώτα. Προφανώς, δεν σε υποχρεώνουν να γράψεις ό,τι θέλει η εξουσία, αλλά εάν είσαι πραγματικά ανεξάρτητος κινδυνεύεις με απόλυση και περιθωριοποίηση”.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ