Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Κατέρρευσε» μέσα στη φυλακή η Εύα Καϊλή

  Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η Εύα Καϊλή στις φυλακές Χάρεν στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Αρχές δεν της δίνουν το δικαίωμα να συναντήσει την κόρη της. Την ίδια ώρα οι συνήγοροί της συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε η να αφεθεί ελεύθερη πριν από την επόμενη ακρόαση.

  Διπλό «όχι» των Βέλγων στην Εύα Καϊλή
  «Όχι» είναι η απάντηση των βέλγικων αρχών στο διπλό αίτημα της Εύας Καϊλή να βλέπει το παιδί της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στην φυλακή ή να την βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

  Ωστόσο, και τα δυο αιτήματα απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

  Η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή η οποία μέσα από το κελί της είπε χαρακτηριστικά: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου».

  Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι της έχουν ξεκινήσει τις επαφές για να πείσουν τους δικαστές να την αφήσουν ελεύθερη πριν την ακρόασή της, με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο να λέει: «’Οπλο μας τα λεγόμενα του ανακριτή».

  «Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε “δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να “δένουν” την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες», είπε επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος.

  Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την Εύα Καϊλή σε Ιταλία και Ισπανία. Οι Ιταλοί αναφέρονται στα εκατομμύρια που γράφτηκε οτι βρέθηκαν σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλη και του πατέρα της σε τράπεζα του Παναμά. Η βελγική εφημερίδα De Standaard γράφει οτι ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι δούλευε με το αζημίωτο για τα συμφέροντα του Μαρόκου απο το 2018.

  «Είναι πλαστά εμβάσματα. Ζήτησα και απο τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη να τα ελέγξει με δικαστική συνδρομή» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

  «Χρησιμοποιούν το παιδί για να “σπάσει” η Εύα Καϊλή»
  Πώς ερμηνεύεται όμως η ιδιαίτερα αυστηρή στάση των βελγικών αρχών απέναντι στην πρώην ευρωβουλευτή;

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Όπως τονίζουν, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης. Θεωρούν πως οι Αρχές ζητούν ομολογία από την Καϊλη για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

  Από την άλλη μεριά, νομικοί στις Βρυξέλλες λένε ότι είναι αυστηρός ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές. Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και απαιτούνται δύο ψυχολόγοι κι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να είναι παρόντες. Τώρα αρκετοί είναι σε άδεια, και επιστρέφουν τη Δευτέρα.

  Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι δεν χωρούν ανθρωπιστικά θέματα σε περίπτωση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ