Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η οδηγία που έστειλε το Μαξίμου για την δυσώδη υπόθεση Λιγνάδη

  Η απόφαση της δικαιοσύνης να τον αφήσει ελεύθερο, παρά την καταδίκη του για τους βιασμούς δύο ανηλίκων, δεν έχει προκαλέσει την οργή (αγανάκτηση) μόνο κομμάτων, οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας στελεχών και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο λόγος για το τμήμα των συντηρητικών, που εξακολουθούν να διαπνέονται από το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» και απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε παρέκκλιση ή απόκλιση, ενώ και μόνο ο όρος «βιασμός» τούς προκαλεί απέχθεια, που γίνεται έτι μεγαλύτερη όταν αφορά ανήλικο.

  Το γεγονός ότι, όπως στην περίπτωση του Δ. Λιγνάδη, αυτός που τον έχει διαπράξει κυκλοφορεί ελεύθερος τούς εξοργίζει. Άσχετα με το ότι αυτή ήταν απόφαση της δικαιοσύνης. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η εξέλιξη αυτή στη συγκεκριμένη υπόθεση θα πλήξει την παράταξη.

  Διότι, όπως σημειώνουν, η πράξη αυτή καθαυτή είναι εξόχως καταδικαστέα και είναι λογικό να εξοργίζει. «Υπάρχει ένας κόσμος που δεν τον ενδιαφέρει αν αυτό ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης ή αν ελήφθη με βάση τους ισχύοντες νόμους», τονίζουν. Και προσθέτουν: «Αυτό που τους δυσαρεστεί είναι ότι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για τη συγκεκριμένη πράξη κυκλοφορεί ελεύθερος»!

  Αντανάκλαση του κλίματος που επικρατεί στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης ήταν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα και του βουλευτή Κ. Κυρανάκη.

  Ο πρώτος σημείωσε ότι: «Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής ένας βιαστής ανηλίκων», ενώ ο δεύτερος υπογράμμισε: «Προφανώς και όλοι ενοχλούμαστε με την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο κάποιον που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο βιασμούς». Πληροφορίες που μεταδίδει το paron.gr αναφέρουν ότι μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Πέτσα, που προκάλεσε αίσθηση, εστάλη οδηγία από το Μέγαρο Μαξίμου να αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Να μην παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των συνεργατών του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ