Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η γυναίκα που «κρατά» το μεγάλο μυστικό του Μίκη Θεοδωράκη

  Με τα βλέμματα στραμμένα στη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου τόσο η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη όσο και τα εγχώρια αλλά και διεθνή ΜΜΕ αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άνοιγμα της διαθήκης του παγκόσμιου Έλληνα.

  Διαβάστε το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στο espressonews.gr:

  Αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία κατά την οποία τα παιδιά του Μαργαρίτα και Γιώργος, τα εγγόνια του, καθώς και όσοι λάτρευαν τον Μίκη περιμένουν να δουν όσα ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης έγραψε στη διαθήκη προτού φύγει από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.

  Μια διαθήκη που θα ανοίξει λίγες ημέρες μετά το μνημόσυνο (το οποίο θα γίνει σήμερα στον Αγιο Νικόλαο Γαλατά Χανίων) και που κανείς δεν γνωρίζει τι αναφέρει μέσα σε αυτή ο Μίκης, πλην ενός προσώπου «κλειδί»: της πιστής οικονόμου του Ρένας Παρμενίδου.


  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μίκης Θεοδωράκης από τα μέσα Αυγούστου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

  Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή τού συνέστησαν να εισαχθεί σε νοσοκομείο, κάτι όμως που ο ίδιος απέρριψε. Στο πλευρό του όλα τα δύσκολα εικοσιτετράωρα ήταν πάντα η πιστή του οικονόμος Ρένα Παρμενίδου, μια γυναίκα που ο Μίκης κοιμόταν και ξυπνούσε με το όνομά της.

  Ο φύλακας άγγελός του και η γυναίκα που για πάνω από 20 χρόνια φρόντιζε για όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης». Αν κάποιος ήθελε να επικοινωνήσει με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, έπρεπε πρώτα να πάρει την έγκριση της Ρένας Παρμενίδου, η οποία ήταν τα «αυτιά» και τα «μάτια» του Μίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Μίκης μέχρι και λίγα εικοσιτετράωρα προτού φύγει από τη ζωή είχε πλήρη διαύγεια.

  Ήξερε τι ήθελε να γραφτεί στη διαθήκη που ο ίδιος συνέταξε, τη βαρύτητα των γραφομένων του, αλλά κυρίως τον ένοιαζε η υστεροφημία του. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει -ούτε καν τα παιδιά του- πότε συντάχθηκε η συγκεκριμένη διαθήκη!

  Η κίνηση της Μαργαρίτας


  Πριν από λίγες ημέρες η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη (που είχε πει πως αδυνατεί για οικονομικούς λόγους να παρευρεθεί στο μνημόσυνο) βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου ο φερόμενος ως γιος του, Νίκος Κουρής, να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

  Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια πράξη «προλαμβάνειν», όπως λέγεται στη νομική γλώσσα, προκειμένου ο Νίκος Κουρής να μη διεκδικήσει δικαιώματα στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Θεοδωράκη λίγο πριν ανοίξει η διαθήκη-θησαυρός.

  Μετά τον θάνατο του Μίκη η πολυαγαπημένη του κόρη Μαργαρίτα εγκαταστάθηκε μόνιμα πλέον στο σπίτι των γονιών της, απέναντι από την Ακρόπολη, προκειμένου να είναι κοντά στην ανήμπορη 95χρονη μητέρα της Μυρτώ, ενώ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον το άνοιγμα της διαθήκης του παγκόσμιου Έλληνα!

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ