Μυστική δημοσκόπηση-βόμβα: Ποιον θέλουν οι ψηφοφόροι για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΕΘ και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Φθινοπώρου είναι το χρονικό όριο στο οποίο θα πρέπει να έχουν τρέξει οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν από στελέχη, οι τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στον οδικό χάρτη για το επόμενο δίμηνο, με τον νέο πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντα Αλέξη Τσίπρα, να αναμένεται να αναδειχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν και θα γίνουν οι εκλογές (διπλές σε περίπτωση πολλών υποψηφίων).

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο ενώ το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, μετά δηλαδή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ποιον θέλουν οι ψηφοφόροι ως νέο πρόεδρο;

Και ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν μπορούν να… χωνέψουν την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το instanews.gr, σε μυστική δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιον θέλουν ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Παρά την συντριπτική ήττα και το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι υποψήφιος, σχεδόν το 75% δηλώνει πως θέλει με κάποιον τρόπο να είναι ο Τσίπρας ξανά πρόεδρος. Στη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε πως δεύτερη στις προτιμήσεις είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ακολουθούν οι υπόλοιποι με… χαοτική διαφορά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ