«Μπλόκο» σε πρόταση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοί φοβήθηκαν την «ήττα» του προέδρου

Η πρόταση για την εφαρμογή «υβριδικών» καλπών στις εσωκομματικές εκλογές της 17ης και 18ης του μήνα, δεν έγινε δεκτή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Η πρόταση προέβλεπε την παροχή επιλογής στα μέλη για ηλεκτρονική ψηφοφορία ή φυσική παρουσία στις κάλπες.

Η έντονη αντίδραση στελεχών όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και άλλων, οδήγησε στην απόφαση να μην προχωρήσει η ψηφοφορία για την εν λόγω πρόταση, αποφεύγοντας έτσι μια πιθανή «ήττα» για την πλευρά του Κασσελάκη. Τελικά, αποφασίστηκε να ανατεθεί η τελική απόφαση στον πρόεδρο, ενημερώνοντας τον για τις έντονες αντιρρήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με στέλεχος που μετέχει στην ΚΟΕΣ ούτε οι νεοπροεδρικοί κατέβαλαν κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να υπερασπιστούν την πρόταση. Αντιθέτως, διαπιστώνοντας το αρνητικό κλίμα απέτρεψαν τελικώς την ψηφοφορία που πρότεινε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταγραφεί μια «ήττα» της πλευράς του προέδρου.

Αυτή η εξέλιξη αντανακλά τις εσωκομματικές διεργασίες ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της 23ης Φεβρουαρίου, όπου η προτεινόμενη υβριδική ψηφοφορία θεωρήθηκε από κάποιους ως διαβλητή και κινδυνεύουσα να αλλοιώσει τους συσχετισμούς μέσω μαζικής ψήφου εγγεγραμμένων μελών χωρίς φυσική παρουσία.

Παρά τις προκλήσεις που ενέχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία λόγω έλλειψης ασφαλιστικών δικλείδων, το θέμα παραμένει ανοιχτό για τις μελλοντικές διαδικασίες, κυρίως σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...