Μπερλουσκόνι: Γιατί καθυστερεί η δημοσίευση της διαθήκης του

Το… τέρας της γραφειοκρατίας δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας, καθώς και στη γειτονική Ιταλία φαίνεται ότι επικρατούν αντίστοιχα δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τους ισχυρισμούς του συμβολαιογράφου που έχει στα χέρια του τη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τους λόγους τους οποίους καθυστερεί η δημοσίευση της διαθήκης του ιταλού κροίσου των μίντια και πρώην πρωθυπουργού, που αναμενόταν την προηγούμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Arrigo Roveda, του δικηγορικού γραφείου Roveda Studio στο Μιλάνο, η καθυστέρηση οφείλεται στη γραφειοκρατία, καθώς ακόμη αναμένονται σχετικά έγγραφα. Όταν, πάντως, ολοκληρωθούν οι αναμενόμενες απογραφές και αποτιμήσεις θα μάθουμε όλοι πόσο τελικά κοστολογείται η περιουσία του Μπερλουσκόνι που έχει αποκτήσει διαστάσεις… θρύλου.

Και ενώ η συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους έχει ήδη κανονιστεί για αύριο Πέμπτη στα γραφεία της Fininvest, του ομίλου που ελέγχεται από την οικογένεια, στον αριθμό 3 της οδού Paleocapa, στο Μιλάνο, εμφανίζεται ένα κληροδότημα στην Καραϊβική.

Ως δικαιούχος φέρεται ο Μάρκο Ντι Νούντσιο από το Τορίνο, γεννημένος το 1968. Και ο ίδιος δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ότι είναι ο πρώτος από τους κληρονόμους. Και επίσης ότι προειδοποίησε τη Fininvest και τη Roveda. Διαφορετικά, απειλεί να διεκδικήσει αποζημίωση «με κατάσχεση μετοχών της εταιρείας».

Η συνάντηση στη via Paleocapa

Η συνάντηση στη via Paleocapa στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται η έδρα της θα είναι η πρώτη μετά την απώλεια του πατριάρχη της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι το 20% της κληρονομιάς του Σίλβιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...