Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ελευθέρωσε τον ΠΑΟΚ

  Στις 12 Μαΐου 2015 ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να κατέκτησε ένα… πρωτάθλημα, καθώς γράφτηκε στην ιστορία η κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να αποπληρώσει τα χρέη της ομάδας και να «ελευθερώσει» τον Δικέφαλο.


  Εκείνη την ημέρα ο Ιβάν Σαββίης ήπιε ένα τσάι αξίας… 10.886.000 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου είχε πει ότι θα αποπληρώσει κάποια στιγμή τα χρέη και η μέρα της 12ης Μαϊου του 2015 ήταν και παραμένει μια ημέρα ορόσημο για το σύλλογο.

  Στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για τον ΠΑΟΚ, έπεσε ο επίλογος ενός «βραχνά» και στήθηκε ουσιαστικά το μέλλον και οι βάσεις για το σύλλογο, αλλά και γενικότερα έγινε μια πρωτοπόρα κίνηση καθώς μια ΠΑΕ πλήρωσε ολοκληρωτικά τα χρέη της και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, όχι μόνο για την αποπληρωμή των χρεών αλλά και για το αύριο του Δικεφάλου.

  Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε διατραπεζικά ποσό 10,4 εκατ. ευρώ, όσο και το πρωτογενές σύνολο του χρέους της ΠΑΕ και παράλληλα τακτοποίησε εφάπαξ και ένα χρέος 400.000 ευρώ από τις οφειλές. Μάλιστα η αποπληρωμή δεν έγινε με χρήση επιταγής, αλλά με κατάθεση ολόκληρου του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου. Ο Ιβάν Σαββίδης περιχαρής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πετάει την ατάκα της χρονιάς: «Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ». Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε:

  «Μόλις δώσαμε στην εφορία τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε 10.886.000 ευρώ και με αυτό τελειώσαμε το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους. Ο ΠΑΟΚ είναι σωστός απέναντι στην πολιτεία και τους δανειστές του. Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον σύλλογο από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που θα μπορώ ενεργητικά να αρχίσω να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗsdna.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ