Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Γερμανικός Τύπος: Οι «εκκεντρικοί» πρόεδροι του Ολυμπιακού

  Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, μία ημέρα πριν από τον αγώνα ανάμεσα στην Άιντραχτ και τον Ολυμπιακό, αναφέρεται σε όλα εκείνα που συνδέουν τις δύο ομάδες, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι σε ευρωπαϊκό γρασίδι: «Στα χαρτιά ο αγώνας ανάμεσα στην Άιντραχτ της Φρανκφούρτης και τον Ολυμπιακό αποτελεί μία πρεμιέρα. Οι δυο ομάδες δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων, και επειδή ο έλληνας κατά συρροή πρωταθλητής στη χώρα του κατά το πρόσφατο παρελθόν έκανε την εμφάνισή του στο Champions League, ενώ η Άιντραχτ έπρεπε να συμβιβαστεί με μία συμμετοχή στο Εuropa League».

  Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φρανκφούρτης, οι δύο ομάδες έχουν όμως και άλλα κοινά που τους ενώνουν – ακόμη κι αν εκείνα βρίσκονται περίπου τρεις δεκαετίες πίσω: «Το καλοκαίρι του 1988 ο Λάγιος Ντέταρι μετακόμισε από τον ποταμό Μάιν στο λιμάνι, για το οποίο τραγούδησε η Μελίνα Μερκούρη, για ένα ποσό-ρεκόρ, ύψους 17 εκατομμυρίων μάρκων εκείνη την εποχή. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής είχε μόλις σκοράρει στην Άιντραχτ, χαρίζοντας της το κύπελλο. Λίγο αργότερα, τον χειροκρότησαν πάνω από 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού μπροστά στο δημαρχείο του Πειραιά. Ο αδελφός του προέδρου του συλλόγου, του εκκεντρικού και αργότερα φυγά, Γιώργου Κοσκωτά, φέρεται να έδωσε τον Ντέταρι, ο οποίος τελικά έμεινε στον Πειραιά μόνο για δύο χρόνια, μια λευκή επιταγή – μαζί με το αίτημα να συμπληρώσει το ποσό για τον μισθό του ο ίδιος. Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν ακολουθεί πια τέτοιου είδους επιχειρηματικές πρακτικές. Ο παντοδύναμος εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού εδώ και 11 χρόνια και έχει δώσει στο σύλλογο μία στέρεη οικονομική βάση. Αλλά και εκείνος έχει να επιδείξει εκκεντρικότητα και απρόβλεπτη συμπεριφορά κατά καιρούς. Όπως με μία από τις πρώτες αποφάσεις του τον Αύγουστο του 2010, όταν απέλυσε τον γερμανό Έβαλντ Λίνεν μετά από μόλις 50 ημέρες ως προπονητή (…).

  Μια άλλη αποφασιστική κίνηση του Μαρινάκη ήταν η συμμετοχή του Κριστιάν Καρεμπέ ως στρατηγικού συμβούλου στο εποπτικό συμβούλιο. Ο Γάλλος, που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής με το equipe tricolore στη χώρα του το 1998, έπαιζε ήδη στον Ολυμπιακό από το 2001 έως το 2004 και διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το οποίο οι Πειραιώτες μπορούν να αξιοποιήσουν μέχρι σήμερα. (…) Ο Καρεμπέ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός να κερδίσει το Europa League».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ