Μπάχαλο στη Ρόδο: Ταξιδιωτικές εταιρείες στέλνουν ακόμα τουρίστες στο νησί παρά τις πυρκαγιές (pic)

Το τουριστικό κεφάλαιο δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν ενδεχομένως το κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, για να μην μειωθούν τα κέρδη του! 

Η διαδικτυακή έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet γράφει σήμερα ότι η εταιρεία Ving, μεγάλη σκανδιναβική ταξιδιωτική εταιρεία σχεδιάζει να στείλει αύριο 1300 Σουηδούς στη Ρόδο με αεροπλάνα τσάρτερ, σε προγραμματισμένα πακέτα διακοπών, πάρα τις τεράστιες φωτιές στο νησί.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας Claes Pellvik σε ερώτηση για τον «αν είναι πραγματικό υπεύθυνο» να σταλούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο νησί, απάντησε ότι «και η εταιρεία και οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει την εκτίμηση αυτή» οπότε οι πτήσεις αύριο θα γίνουν κανονικά!

Παράλληλα η βρετανική πολυεθνική TUI, με μήνυμα που έστειλε προς τους πελάτες της που θα ταξιδέψουν στη Ρόδο, τους προειδοποιεί απλώς ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «καθυστερήσεις στα αεροδρόμιο» και διαβεβαιώνει πως το προσωπικό της εργάζεται «όσο πιο γρήγορα μπορεί» για να τους μεταφέρει στα καταλύματά τους.

Τους δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να οργανώσουν «μόνοι τους τη μεταφορά τους» στο ξενοδοχεία, με χρέωση της εταιρείας.

Κατά τα άλλα το μόνο που κάνει για την προστασία των ταξιδιωτών είναι, στη λογική της «ατομικής ευθύνης» να τους συστήνει «να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών»…

ΠΗΓΗ902.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....