Μπάιντεν στους G7: Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες της G7 στη σύνοδο κορυφής τους στην Ιαπωνία ότι η Ουάσινγκτον θα υποστηρίξει μια κοινή προσπάθεια με τους συμμάχους για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16, μετέδωσαν σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενα πηγές.

Η Ουκρανία επιδιώκει να αποκτήσει τα αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής καθώς προσβλέπει στο να συνεχίσει τη μεγαλύτερη προέλασή της εδώ και μήνες κατά των ρωσικών στρατευμάτων πριν από την προγραμματισμένη αντεπίθεση. Λέει ότι τα F-16 είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα αεροσκάφη σοβιετικής εποχής που διαθέτει σήμερα.

Ο Μπάιντεν είπε στους ηγέτες της G7 ότι οι αποφάσεις σχετικά με το πότε, πόσα και ποιος θα παράσχει τα αεροσκάφη, που κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin, θα ληφθούν τους επόμενους μήνες, ενώ η εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε το AP, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην Ευρώπη, ανέφερε το AP.

Οι δυτικές κυβερνήσεις διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους καθώς δεν ήθελαν να αφήσουν τις χώρες τους ανυπεράσπιστες δίνοντας τόσο πολύ εξοπλισμό. Επίσης, απέφυγαν να στείλουν εξοπλισμό που θα μπορούσε να καταφέρει πλήγματα σε βάθος στο ρωσικό έδαφος και να δώσει στη Μόσχα μια αφορμή να κλιμακώσει τον πόλεμο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1