Μιθριδάτης: «Λογικό να παίρνει την ευθύνη o Τσίπρας, έγιναν σφάλματα»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός τραγουδιστής, Μιθριδάτης, μίλησε για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, το χαρακτήρισε «ακραία σεισμική δόνηση», τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι λογικό να «παίρνει την ευθύνη σαν αρχηγός», ενώ παραδέχτηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε «σφάλματα».

«Τέτοια ακραία σεισμική δόνηση εκλογική δεν την έχω ξαναζήσει. Νομίζω ότι ήταν πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα. Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο. Υπήρξαν σφάλματα από την πλευρά μας και τώρα κάνουμε αυτοκριτική», είπε ο Μιθριδάτης για την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, που έβαλε στα σχοινιά το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα στην σημερινή (26.5.2023) εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

«Έντιμο να παίρνει την ευθύνη»

Ο Μιθριδάτης έκανε αναφορά και στην ανάληψη της ευθύνης της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι ήταν λογικό και έντιμο αυτό.

«Σαν αρχηγός είναι το λογικό και το πιο έντιμο να παίρνει την ευθύνη. Υπάρχει μια αποτυχία. Δεν μπορεί να δώσει την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Αυτό δεν είναι έντιμο και δεν φημίζεται για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο γνωστός καλλιτέχνης, που απέτυχε να εκλεγεί με το κόμμα στη πρώτη κάλπη.

«Δεν τίθεται τώρα κάποιο σενάριο αλλαγής ηγεσίας»

Ο Μιθριδάτης έκανε αναφορά και στα σενάρια αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Νομίζω όμως πως δεν τίθεται τέτοιο σενάριο αυτή τη στιγμή. Αυτό που προέχει είναι το τι θα σχηματιστεί στις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Σημασία έχει πάντα η προσπάθεια, να μην το βάζεις κάτω. Όλοι ξεκινάμε να κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μπορεί και να μη πετύχει», ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τραγουδιστής σχολίασε και τις αναρτήσεις του που είχαν προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις. «Με το που έγινε η επίθεση από την κυβέρνηση, με το που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου, εγώ απάντησα ακαριαία, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Αυτό που έχω πει είναι πολύ απλά ότι δεν μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση γιατί ακριβώς το 2021 έβγαλα το “Για να μην τα χρωστάω”. Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι θα βγει με τέτοια πραγματικά αστεία επιχειρήματα μια ολόκληρη κυβέρνηση να επιτεθεί σε έναν νέο υποψήφιο», κατέληξε ο Μιθριδάτης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ