Μητσοτάκης: «Θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα πάροχο ενέργειας» (vid)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κεντρικό πάροχο ενέργειας, ιδιαίτερα για τις βαλκανικές χώρες, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε συζήτηση με θέμα «European Green Deal, Anyone?» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Επιπλέον, τόνισε την προοπτική της χώρας να εξάγει φυσικό αέριο ακόμη και στην Ουκρανία, ενώ έδωσε έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη μετατροπή της από καθαρό εισαγωγέα σε πάροχο ενέργειας, εκμεταλλευόμενη την γεωγραφική της θέση και τις ισχυρές δυνατότητες διασυνδέσεων, αγωγών, μονάδων αποθήκευσης και υγροποίησης. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη εκμετάλλευσης των πράσινων πόρων, ιδιαίτερα στον τομέα της αιολικής ενέργειας, για την εξαγωγή πράσινης ενέργειας.

Η προσπάθεια αυτή συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση των απαραίτητων διασυνδέσεων, καθώς η Ελλάδα επιδιώκει να καταστεί σημαντικός παίκτης στην ενεργειακή σκηνή της περιοχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ