Με 1 δισ. δολάρια λάδωσε η USAID πολιτικούς, δημοσιογράφους και οργανώσεις στην Ελλάδα επί Μπάιντεν – Έτσι εξηγούνται οι… ανεξήγητες επιλογές Μητσοτάκη

Το ένα δισεκατομμύριο $ άγγιξαν τα κονδύλια που διοχετεύτηκαν στην Ελλάδα την τετραετία της κυβέρνησης Μπάιντεν, από την USAID και τα παρακλάδια της, έμμεσα ή άμεσα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα newsbreak.gr. Είναι από τα υψηλότερα ποσά που διατέθηκαν παγκοσμίως και εν μέρει εξηγούν την… ανεξήγητη πολιτική Μητσοτάκη σε μια σειρά θεμάτων.

Το πόσο είναι ιλιγγιώδες, διότι συμπεριλαμβάνει και την περίοδο της πανδημίας, για την οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν έδειξε ένα περίεργο ενδιαφέρον για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει και από τις εσωτερικές δαπάνες του οργανισμού διεθνούς βοήθειας των ΗΠΑ.

Το ύψος της δαπάνης πάντως έκανε μεγάλη εντύπωση στην νέα αμερικανική διοίκηση, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκε γνωστός από το παρελθόν Ελληνοαμερικανός, της απόλυτου εμπιστοσύνης του Προέδρου για να προσφέρει τα «φώτα» του, ειδικά όσον αφορά δημοσιογράφους και ΜΜΕ… Ο οποίος μάλιστα έπιασε απευθείας δουλειά και δεν περιμένει να «διαβάσει το φλιτζάνι», αλλά σηκώνει το τηλέφωνο και παίρνει πρόσωπα στην Αθήνα τα οποία με τη σειρά του εμπιστεύεται απόλυτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;