Με κομμένη την ανάσα: Το CNN μεταδίδει ότι η Χεζμπολάχ θα εξαπολύσει τεράστια επίθεση στο Ισραήλ ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το Ιράν (vids)

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται γενίκευση της σύρραξης λόγω των αντιποίνων κατά του Ισραήλ που ετοιμάζουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το CNN, η Χεζμπολάχ είναι αποφασισμένη να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά του Ισραήλ ανεξαρτήτως του τί θα πράξει η Τεχεράνη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, «η οργάνωση με έδρα τον Λίβανο κινείται ταχύτερα από το Ιράν στον σχεδιασμό της και επιδιώκει να χτυπήσει το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες». Την ίδια ώρα, το Ιράν φαίνεται να επεξεργάζεται ακόμη τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να απαντήσει, όπως ανέφεραν πολλοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος σημείωσε πως το Ιράν έχει κάνει κάποιες, αλλά όχι όλες, από τις προετοιμασίες που θα περίμεναν οι ΗΠΑ να δουν πριν από μια μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ.

«Δεδομένης, όμως, της εγγύτητας του Λιβάνου με το Ισραήλ ως άμεσος γείτονάς του στα βόρεια, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να δράσει με ελάχιστη έως καθόλου προειδοποίηση», δήλωσε δεύτερη πηγή που γνωρίζει τις πληροφορίες – κάτι που δεν ισχύει για το Ιράν.

Δεν είναι σαφές πώς ή αν το Ιράν και η Χεζμπολάχ συντονίζονται για μια πιθανή επίθεση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την πηγή και υπάρχει η αίσθηση μεταξύ ορισμένων αξιωματούχων ότι οι δύο μπορεί να μην είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένοι για το πώς θα προχωρήσουν.

Σοβαρά αντίποινα ετοιμάζει το Ιράν

Οι επιθέσεις που αναμένονται θα έρθουν ως απάντηση στο γεγονός ότι το Ισραήλ σκότωσε την περασμένη εβδομάδα τον κορυφαίο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, στον Λίβανο. Την επόμενη ημέρα, το Ισραήλ φέρεται πως δολοφόνησε τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ούτε έχει διαψεύσει την εμπλοκή του σε αυτό το περιστατικό.

Από την πλευρά του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να εξετάσει τη συνεχιζόμενη ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία, κατέληξε σε ένα σχέδιο τελικού ανακοινωθέντος που «καταδικάζει τις ενέργειες του Ισραήλ» και επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους.

Σημαντικό σημείο του ανακοινωθέντος ήταν η καταδίκη της δολοφονίας του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη της Χαμάς και πρώην πρωθυπουργού της Παλαιστίνης, στην Τεχεράνη.

Με «δυσανάλογη απάντηση» προειδοποιεί το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού καναλιού Channel 12 ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει μεταφέρει τόσο στη Χεζμπολάχ όσο και στο Ιράν ότι οποιοδήποτε ζημιά σε αμάχους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια των αναμενόμενων αντιποίνων θα αποτελέσει κόκκινη γραμμή, η οποία θα οδηγήσει σε δυσανάλογη απάντηση.

Παρ’ όλα αυτά, το δημοσίευμα ανέφερε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές απόπειρες επίθεσης σε μη στρατιωτικές υποδομές ή στόχους που συνδέονται με το Ισραήλ στο εξωτερικό, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν σχέδια εναντίον συγκεκριμένων τοποθεσιών στο εξωτερικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ