Με επιστημονικά επιχειρήματα ο Παπαδημητριάδης διέσυρε τον Βαρτζόπουλο

«Αδιανόητο ότι ένας υφυπουργός υγείας με αρμοδιότητα την Ψυχική Υγεία καταφεύγει σε «βιολογικές δικαιολογίες» για την έμφυλη βία και για τη φαυλότητα στην κοινωνία»

Τη δήλωση αυτή έκανε ο δρ. Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδομώντας και με σπιτημονικό τρόπο τις πρωτοφανείς δηλώσεις Βαρτζόπουλου.

Aπό χθες είναι σφοδρές οι αντιδράσεις από κόμματα και φορείς προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου που συσχέτισε τις γυναικοκτονίες με βιολογικά χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα από την κυβέρνηση τον κ. Βαρτζόπουλο ενώ το ΠΑΣΟΚ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να «αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του Υφυπουργού της».

Ο κ. Βαρτζόπουλος ισχυρίστηκε ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση». Ο υφυπουργός Υγείας και υπεύθυνος για την Ψυχική Υγεία, συσχετίζοντας τις γυναικοκτονίες με βιολογικά χαρακτηριστικά, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό», όπως σημείωσε, καθώς «κυνηγάει την τροφή». Αντιεπιστημονικές θεωρίες… περασμένων αιώνων από τον υφυπουργό Υγείας.

Μετά τον σάλο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», που «φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής». Επιμένει στις δηλώσεις του και έκανε λόγο για «αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ