Μετά την Pfizer αίτημα και της Moderna στον FDA για τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Αίτημα στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων (FDA) για την έγκριση μιας δεύτερης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της κατά της Covid-19 για όλους τους ενήλικες υπέβαλε η Moderna. Το αίτημα που κατατέθηκε αφορά «τους ενήλικες άνω των 18 ετών που έχουν ήδη λάβει μία αναμνηστική δόση», επεσήμανε η φαρμακοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της.

Πριν μερικές ημέρες οι Pfizer και BioNTech ζήτησαν από τον FDA να εγκρίνει τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου τους κατά της Covid-19, αλλά μόνο για τους ενήλικες άνω των 65 ετών. Η Moderna επέλεξε να συμπεριλάβει όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών προκειμένου «να προσφέρει ευελιξία» στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες θα πρέπει να ορίσουν «την κατάλληλη χρήση» της δόσης αυτής, για παράδειγμα για τους ηλικιωμένους ή όσους πάσχουν από συννοσηρότητες, διευκρίνισε.

Η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι έχει βασίσει μέρος του αιτήματός της «στα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την εμφάνιση (του παραλλαγμένου στελέχους) Όμικρον» του κορωνοϊού. Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 από τις αρχές Ιανουαρίου στους άνω των 60 ετών, ενώ από τα τέλη του ίδιου μήνα το πρόγραμμα επεκτάθηκε για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ήδη κάποιες χώρες –όπως η Δανία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Σουηδία- χορηγούν τέταρτη δόση εμβολίου σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο ισραηλινή έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine ανέφερε ότι μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υφιστάμενα εμβόλια mRNA προσφέρει «οριακό όφελος» στην προστασία από μόλυνση από covid-19 στους νεαρούς ενήλικες χωρίς προβλήματα υγείας. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής όμως θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή, καθώς σε αυτή συμμετείχε μικρός αριθμός ατόμων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;