Μεντβέντεφ: «Νόμιμοι στόχοι» όσοι Βρετανοί βοηθούν την Ουκρανία

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είναι ο «αιώνιος εχθρός» της Μόσχας και ότι όσοι Βρετανοί διευκόλυναν τον πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να θεωρηθούν νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι.

Ο Μεντβέντεφ, απαντώντας στο σχόλιο του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα να προβάλλει στρατιωτική ισχύ πέραν των δικών της συνόρων, δήλωσε ότι οι «ανόητοι αξιωματούχοι» της Βρετανίας θα πρέπει να θυμούνται ότι η Βρετανία μπορεί να «θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργεί ως σύμμαχος της Ουκρανίας, παρέχοντάς της στρατιωτική βοήθεια με τη μορφή εξοπλισμού και συμβούλων, δηλαδή διεξάγει ντε φάκτο έναν ακήρυκτο πόλεμο σε βάρος της Ρωσίας», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στο Twitter.

«Συνεπώς, όποιος από τους δημόσιους αξιωματούχους του (είτε στρατιωτικός είτε πολιτικός διευκολύνει τον πόλεμο) μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος στρατιωτικός στόχος».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση