Μεγάλη η διαφορά σε νέα δημοσκόπηση, αλλά η ΝΔ πέφτει κάτω από το 40%

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της MARC που διενεργήθκε για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 19,7 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,1%, χάνοντας δηλαδή 1,69% σε σχέση με το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει ελάχιστο ποσοστό συγκεντρώνει 19,4%, το ΠΑΣΟΚ 10,6% (-0,86%) και το ΚΚΕ 6,8% (-0,43%).

Στη Βουλή εισέρχεται η Πλεύση Ελευθερίας με 4,4% και +1,51%, η Ελληνική Λύση 3,8% (-0,65%) και η Νίκη 3,5% (+0,58%).

Αντίθετα, το ΜέΡΑ25 υπολογίζεται στο 2,2% ενώ υπάρχει και ένα 2,9% το οποίο λέει άλλο κόμμα χωρίς κάποιο από αυτά να ξεπερνά το 1%.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

-ΝΔ από 39,4% έως 43% με μέση τιμή το 41,2%

-ΣΥΡΙΖΑ από 19,2% έως 22% με μέση τιμή το 20,6%

-ΠΑΣΟΚ από 10,4% έως 13% με μέση τιμή το 11,7%.

-ΚΚΕ από 6,4% έως 8,2% με μέση τιμή το 7,3%

-Πλεύση Ελευθερίας από 4,2% έως 5,8% με μέση τιμή το 5%

-Ελληνική Λύση από 3,5% έως 4,9% με μέση τιμή το 4,2%

-Νίκη από 3,3% έως 4,7% με μέση τιμή το 4%

-ΜέΡΑ25 από 1,9% έως 3,1% με μέση τιμή το 2,5%.

Το 43,2% λέει πως προτιμά μια αυτοδύναμη ΝΔ, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτιμά το 12,3%. και το 28,5% θέλει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και μικρά κόμματα.

Ακόμη το 40,1% των πολιτών συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ερώτημα που αφορά την ταύτιση των ερωτηθέντων με τις απόψεις καθενός από τους πολιτικούς αρχηγούς. Το 17,3% συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα και το 7,4% με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι έδρες των κομμάτων καθορίζονται ως εξής, εφόσον επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα:

-ΝΔ: 160

-ΣΥΡΙΖΑ: 55

-ΠΑΣΟΚ: 31

-ΚΚΕ: 19

-Πλεύση Ελευθερίας: 13

-Ελληνική Λύση: 11

-Νίκη: 11

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.