Μεγάλη ανησυχία για όσα ετοιμάζουν Μητσοτάκης και Ερντογάν προκαλούν οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννης

Το τι έχει κατά νου η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, επιβεβαίωσε και η αδερφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δίνοντας συνέντευξη στην «Οικονομική Επιθεώρηση» υπογράμμισε την ανάγκη να… αποκτηθεί εμπιστοσύνη στις ελληνοτουρικές σχέσεις, λέγοντας ότι η Ελλάδα προσέρχεται στη συζήτηση χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.

Και φυσικά διαπίστωσε ότι υπάρχει… ένα παράθυρο ευκαιρίας εδώ και τρεις μήνες μετά τους σεισμούς και πως θα έχουμε μια αίσθηση στο προσεχές εξάμηνο ως προς την ειλικρίνεια των προθέσεων! «Ένα παράθυρο ευκαιρίας που καταγράφεται μετά βεβαιότητας πάνω από το Αιγαίο. Ένα παράθυρο ευκαιρίας και στη ρητορική, η οποία δεν συγκρίνεται με των προηγούμενων ετών. Και ένα παράθυρο ευκαιρίας λόγω της αδήριτης πραγματικότητας […] Ξέρετε, η πραγματικότητα εκδικείται τους πολιτικούς. Θεωρούμε εμείς οι πολιτικοί ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα, πλην όμως έρχεται η πραγματικότητα και μας διαψεύδει. Μας προσγειώνει» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένα και μόνο κριτήριο θα πρέπει να έχουμε: «Είναι προς το συμφέρον της χώρας μου; Άπαξ και είναι προς το συμφέρον της χώρας μου, αν είμαι στοιχειωδώς υπεύθυνος πολιτικός έχω μια υποχρέωση: να δώσω τη μάχη γι’ αυτό που είναι το συμφέρον της χώρας»!

Για το αν τα κόμματα της ελληνικής Βουλής θα σηκώσουν την ευθύνη, αν πάμε στη Χάγη με συνυποσχετικό, η Μπακογιάννη αναφέρει ότι «στο μέτρο που καλούμαι να απαντήσω για τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, η απάντηση είναι “ναι”. Εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση είναι η μεγαλύτερη κατάρα που μπορεί να υπάρξει».

Σε μεγάλες υποψίες μας βάζει η τοποθέτησή της για την ηλεκτρική διασύνδεση, κυρίως ηλεκτρικής ενέργειας, από ΑΠΕ, όπου Κύπρος και Κρήτη έχουν καθοριστικό ρόλο, λέγοντας: «Η γενικότερη συνεργασία, εδώ, είναι καθοριστική – και ουδείς το αρνήθηκε αυτό στην Τουρκία»!

ΠΗΓΗeretikos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;