Μεγάλη ένταση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Μεγάλη ένταση στη Βουλή όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Πολιτειακή εκτροπή κατήγγειλε η αντιπολίτευση, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανοίγει, όπως καταγγέλθηκε επικίνδυνους δρόμους.

Αρχικά ο Διοσύνης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος», καθώς έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία του κράτους.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η Μερόπη Τζούφη από τη Νέα Αριστερά και ακολούθησε το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας.

Η ένταση κορυφώθηκε στην παρέμβαση του Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

«Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με τη ρύθμισή σας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην πρώην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι κατήργησε μεταλυκειακά δημόσια προγράμματα για να «σπρώξει» πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια.

«Ανοίγετε πολύ επικίνδυνους δρόμους», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά χαρακτήρισε υποχρέωση των βουλευτών να μην επιτρέψουν να την παραβίαση του Συντάγματος. «Αν ξεκινήσει η συζήτηση συναινούμε σε αυτή την παραβίαση», ανέφερε.

Ανοιχτός σε κάθε ιδέα και πρόταση –όπως είπε- δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και υποστήριξε ότι τα 176 από τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη όποιος λέει ότι δεν έχουμε ιδιωτική πρακτική εκπαίδευση στη χώρα μας, λέει ψέματα και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «για φεστιβάλ υποκρισίας και εμμονή σε έναν ιδεοληπτικό οριτζιναλισμό». Ο υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι σήμερα και από ένα αρρύθμιστο κολλέγιο παίρνεις μόρια για το ΑΣΕΠ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι με το νέο αυστηρό πλαίσιο που θεσπίζεται, στο τέλος της ημέρας θα έχει ρυθμιστεί αυτό το Ελντοράντο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...