Μεγάλη έκπληξη από τον Γιάνη Βαρουφάκη και εκτόξευση για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στις ευρωεκλογές – Τι σημαίνουν αυτά για τον Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Μία μεγάλη έκπληξη περιμένουν οι δημοσκόποι στις ευρωεκλογές. Ποια είναι αυτή; Τα ποσοστά του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούσαν “τελειωμένο” μετά τις εθνικές εκλογές του 2023.

Μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και το κόμμα του στο 1%. Όμως, κάτι πλέον αλλάζει και το ΜέΡΑ25 εμφανίζει ανοδική πορεία. Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι το κόμμα Βαρουφάκη αγγίζει το όριο του 3%. Μάλιστα στη δημοσκόπηση της GPO το ΜέΡΑ2 έφτασε το 2,2% και θα πάει ψηλότερα, με την μεγάλη δύναμη της εκλογικής του βάσης να εντοπίζεται στη νεολαία και κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 17-26 ετών φαίνεται να δίνουν στο κόμμα του άλλοτε υπουργού των οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα και διψήφιο ποσοστό.

Παράλληλα οι δημοσκόποι βλέπουν εκτόξευση της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ίσως σκαρφαλώσει πάνω από το 5%.

Τι σημαίνουν, όμως, τα παραπάνω για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκηq ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας δεν φαίνεται να παίρνουν πολλούς ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο από άλλα κόμματα. Έτσι, όπως μου λένε, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανησυχεί. Όσους δε χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου τους παίρνει από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το πολιτικό κόμμα που θα εξαϋλωθεί είναι το μόρφωμα των αποστατών, δηλαδή η Νέα Αριστερά, που δεν έχει απολύτως καμία προοπτική και είναι εντελώς απαξιωμένο στη συνείδηση του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου. Όσοι ψηφοφόροι δεν θέλουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ θα ψηφίσουν ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας, η οποία, ωστόσο, έχει διείσδυση σε όλους τους πολιτικούς χώρους, ακόμη και σε ψηφοφόρους της ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...