«Μαύρος χειμώνας» έρχεται: Ανατιμήσεις σε… όλα κατά 10% και απλήρωτοι λογαριασμοί στο ρεύμα

Μελανή είναι η οικονομική κατάσταση χιλιάδων Ελλήνων και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο χειμώνας που θα δημιουργήσει και το επιπρόσθετο πρόβλημα της θέρμανσης.

-Κάθε μέρα πραγματοποιούνται χίλιες εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

-60.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

-Πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν πως λαμβάνουν και πάλι φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με τους παρόχους (στους οποίους διαμαρτύρονται) να τους ενημερώνουν ότι πρόκειται για “αναδρομικά” από τις ρήτρες αναπροσαρμογής, έστω και αυτές έχουν καταργηθεί!

-Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο στις τιμές θα αγγίξουν και το 25%! Αυξήσεις που μπορεί να μην φτάσουν εν τω συνόλω τους στους λογαριασμούς, θα επιβαρύνουν όμως τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους ίδιους τους φορολογούμενους, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις πιθανότητες για επιπλέον “μέτρα στήριξης”!

-Την ίδια στιγμή ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με την Ενδιάμεση Έκθεση, ζητά να μην περάσει ο πληθωρισμός στους μισθούς, ως μια μάλιστα από τις έξι προϋποθέσεις για την καλή πορεία της οικονομίας και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

-Εν τω μεταξύ, από τον Ιανουάριο αναμένονται αυξήσεις σε τουλάχιστον 500 προϊόντα. Το ύψος των ανατιμήσεων αυτών μάλιστα, όπως προαναγγέλλεται, θα φτάσουν μεσοσταθμικά στο 10%!

Με λίγα λόγια τίθεται ζήτημα επιβίωσης για ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;