«Μας έλεγε ότι αυτά συμβαίνουν και στην Αφρική» – Σφοδρές αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη κατά Μητσοτάκη και Αρείου Πάγου

Οργή και σφοδρές αντιδράσις για τα όσα είπε για το έγκλημα Τέμπη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο φόρουμ των Δελφών, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1, όπως τις εξέφρασε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος της κοπέλας από την Καλαμπάκα, που χάθηκαν στην τραγωδία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kontra για τα Τέμπη, ο Νίκος Πλακιάς είπε, μεταξύ άλλων:

«Πήγαμε στην Αδειλίνη έξι γονείς. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ και ο αδελφός μου φύγαμε απογοητευμένοι. Περίμενα συναντώντας την ανώτατη δικαστική εκπρόσωπο της χώρας να αποκομίσουμε ένα όφελος. Να δει στα μάτια μας τους πατεράδες. Ούτε κατάλαβε. Προσωπικά για μένα είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε ποιος είμαι».

Επιπλέον επισήμανε: «Μας έλεγε αυτά συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αμερική και στην Αφρική» προσθέτοντας ότι η κ. Αδειλίνη τους είπε ας είναι αυτό η αρχή για μια καλύτερη Ελλάδα.

«Εγώ έχω χάσει δυο παιδιά και πάω στην εισαγγελέα να μου αποδοθεί δικαιοσύνη, τίποτα άλλο δεν θέλω και νομίζει ότι εμένα μ’ ενδιαφέρει ένα καλύτερο αύριο του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων; Πνίγει την υπόθεσή μου. Εμένα η οικογένειά μου διαλύθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια» τόνισε ο Νίκος Πλακιάς, προσθέτοντας: «Εγώ τα παιδιά δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες ούτε θυσίες. Και αυτό που κάνουν με οργίζει περισσότερο. Νιώθω μερικές φορές ότι με υποτιμούν».

Όσον αφορά στα περί ανθρώπινου λάθους που συναντήθηκε στα Τέμπη με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Πλακιάς είπε χαρακτηριστικά:

«Ποιο είναι το ανθρώπινο λάθος; Ο σταθμάρχης πώς ήρθε σ’ αυτή τη θέση;» συμπληρώνοντας «είναι πολιτικό μέσο από το Μαξίμου. Τα ονόματα τα έχουμε δώσει στη δικογραφία, θα ακουστούν στα δικαστήρια. Αν συνεχίσουν, θα αρχίσουμε να τα βγάζουμε, η υπομονή εξαντλείται» και συμπλήρωσε: «πόσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης πριν το έγκλημα; Τέσσερα. Δεν ήταν αρκετά να διορθώσει τις παθογένειες;»

Ερωτηθείς για το ποια μπορεί να είναι η δικαιοσύνη για τον ίδιο είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εμένα. Θα το λέω συνέχεια μέχρι να πεθάνω. Δικαιοσύνη θα είναι να φύγω από εδώ, από το μαγαζί μου που είμαι, να πάω σπίτι μου να δω τα παιδιά μου και να συνεχίσω τη ζωή μου. Ούτε ήρωας θέλω να γίνω, ούτε επαναστάτης, τίποτα» ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Βλέπετε έναν πατέρα ο οποίος παλεύει για το δίκιο των παιδιών του. Αυτά τα ουρλιαχτά του πατέρα. Δεν είναι ουρλιαχτά. Είναι ουρλιαχτά για το δίκιο των παιδιών του. Και θα φωνάζω, θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ