Μαρία Καρυστιανού: Κατάθεση 1,3 εκατ. υπογραφών για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας τη Δευτέρα – «Επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα»

Δυναμική παρέμβαση από τη μητέρα που ηγείται του αγώνα των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη


Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, προχωρά σε μια ιστορική πρωτοβουλία, ανακοινώνοντας ότι τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025 θα κατατεθούν στη Βουλή 1.300.000 υπογραφές υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος και κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας για ποινικές ευθύνες.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η Καρυστιανού τονίζει την ανάγκη για «επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «η ατιμωρησία των Πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την Ηθική ούτε με τον Νόμο ούτε με τη Δημοκρατία».


Το πλήρες μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στο X

«Η 7η Ιουλίου 2025, σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Τη Δευτέρα, 07.07.2025 καταθέτουμε στη Βουλή, τις ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της ασυλίας που έχουν οι Πολιτικοί για τις ποινικές ευθύνες τους.
Η ατιμωρησία των Πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την Ηθική ούτε με τον Νόμο ούτε με τη Δημοκρατία.»*

Η ανάρτηση συνεχίζει με αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος και της διαχρονικής ατιμωρησίας:
«Είναι πάνω από ξεκάθαρο ότι οι ίδιοι δεν θα ελέγξουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόσα άλλα σκάνδαλα που είναι ακόμη θαμμένα και πρέπει να βγουν στο φως). Μας κοροϊδεύουν!!»

Και κλείνει με ένα κάλεσμα στους πολίτες:
«Για αυτό και πρέπει να ενεργοποιηθούμε εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ, για το κοινό καλό και για να έρθει επιτέλους η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στη χώρα!
Για να πάρουμε πίσω το ΟΞΥΓΟΝΟ που μας ανήκει!»


Ένα βήμα προς τη λογοδοσία – Στο προσκήνιο το αίτημα των πολιτών για δικαιοσύνη

Η συλλογή 1,3 εκατ. υπογραφών αποδεικνύει την ισχυρή κοινωνική απαίτηση για θεσμική κάθαρση, που ξεπερνά κόμματα και ιδεολογίες. Οι πολίτες ζητούν άμεση κατάργηση της ασυλίας των πολιτικών προσώπων σε περιπτώσεις ποινικών ευθυνών, ειδικά μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα στα Τέμπη, τα σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Η πρωτοβουλία της Καρυστιανού αποτελεί ισχυρό μήνυμα συλλογικής απαίτησης για Δικαιοσύνη, Ισονομία και Επαναφορά της Δημοκρατικής Τάξης.


Οι επόμενες κινήσεις – Τι αναμένεται μετά την κατάθεση

Η κατάθεση των υπογραφών στη Βουλή αναμένεται να πυροδοτήσει ευρύτερη δημόσια και πολιτική συζήτηση, ενώ πιθανή απροθυμία του πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα κύματα κινητοποιήσεων και πολιτικής πίεσης από πολίτες και θεσμούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.