Μαρία Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει καθόλου ηθική στην κυβέρνηση μας» (vid)

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, έδωσε σήμερα συνέντευξη στον ΑΝΤ1, για τα αιτήματα των οικογενειών στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και τα επόμενα βήματα από εδώ και πέρα στον αγώνα των οικογενειών για δικαίωση.

«Πήγαμε με ένα και μοναδικό σκοπό, θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία που είχαμε κάνει στην επιτροπή αναφορών. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές. (…) Να εξετάσουν το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, να επέμβουν σε θέματα της συγκάλυψης αυτό είναι που μας καίει».

«Ζητήσαμε να επέμβουν στα θέματα απαξίωσης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών γενικότερα. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε. Τους γνωρίζουμε και δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε. Όχι εμείς, η Δικαιοσύνη».

«Μας συμπαραστάθηκαν και τα άλλα κόμματα γιατί το θέμα μας δεν είναι κομματικό, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης, των ΜΜΕ και της τραγικής παρέμβασης που θεωρούν ότι οι πολιτικοί μπορεί να έχουν, είναι λάθος. Όχι, δεν υπάρχει κάτι κομματικό. Μας αφορά όλους απολύτως. Εμείς θέλουμε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε αυτό».

Επιπλέον έθεσε ερωτήματα όπως «για ποιο λόγο η δικαιοσύνη στο θέμα των Τεμπών δεν κάνει τη δουλειά της, υπάρχουν σκόπιμες παρεμβάσεις, θα έπρεπε να έχει ήδη επέμβει η δικαιοσύνη στο μπάζωμα; Και να έχει ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους; Εμείς βλέπουμε ότι όλο το βάρος έχει μετακινηθεί σε δύο υπαλλήλους…» σχολίασε.

«Πιστεύουμε ότι η ευρωπαία εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Γιατί οι νόμοι είναι νόμοι. Ο υπεύθυνος πρεπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί με βάση τους νόμους του κάθε κράτους» είπε.

Όπως είπε το επόμενο βήμα θα είναι «να ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και να τον παραδώσουμε προσωπικά στην ευρωπαία εισαγγελέα».

«Το τραγικό του θέματος είναι ποια η ανταπόκριση στην Ελλάδα σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική εντολή, το ψήφισμα είναι κοινωνική εντολή» ανέφερε.

«Ζητάμε την άρση ασυλίας κάποιων υπουργών ώστε να μπορέσουν να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Ζητάμε κάτι το απολύτως αυτονόητο. Δεν θα έπρεπε καν να το ζητάμε» επισήμανε.

Ας συγκρίνουμε την αναταπόκριση που έχουν οι υπογραφές αυτές. Στην Ευρώπη το πήραν πάρα πολύ θετικά. Είναι ένα επιπλέον “όπλο” οι υπογραφές για εμάς και τα επόμενα βήματά μας» είπε.

«Εγώ από την αρχή μιλούσα για χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Όλοι οι Έλληνες νομίζω συμφωνούν σε αυτό. Τι να πω για την εξεταστική επιτροπή; Το μόνο που μου έκανε εντύπωση πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας παρόλα όσα έχουν πλέον βγει στο φως, συνεχίζουν να εμμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Τελικά δεν υπάρχει καθόλου ηθική, καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνηση μας» τόνισε.

Επιπλέον ανέφερε πως «δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με το Σύνταγμα και έχει δοθεί πειθαρχική εξουσία σε βουλευτές που επαγγέλλονται διάφορα επαγγέλματα. Μου είναι αδιανόητο αυτό. Ελπίζω στο ψήφισμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Ελπίζω το Σύνταγμα να γίνει πιο δίκαιο».

«Συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας, εχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη για βοήθεια», είπε συνοψίζοντας η μητέρα της 20χρονης φοιτήτριας Μάρθης Ψαροπούλου.

«Οταν μιλάω για τη δικαίωση της Μάρθης, δεν είμαι μια απλή μάνα, είμαι κάτι παραπάνω. Βλέπω μπροστά μου το σωστό και το δικαιο και πηγαίνω προς τα εκεί. Νιώθω μεγάλη σιγουριά ότι θα πετύχουμε» είπε στη συνέχεια.

«Εγώ δεν εχω πενθήσει ακόμη, θα πενθήσω όταν δικαιωθεί η μνήμη αυτών των ανθρώπων. Τότε θα μπορέσω με ηρεμία να πενθήσω, μέχρι τότε θα προσπαθούμε να τους δικαιώσουμε» είπε κλείνοντας η Μαρία Καρυστιανού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...