Μία περίεργη δημοσκόπηση από την εταιρεία που «κατέστρεψε» τον Αλέξη Τσίπρα και δείχνει δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη

Η εταιρεία Prorata διένειμε μία έρευνα (ή «έρευνα», όπως το θέλει το παίρνει κανείς), που ούτε λίγο, ούτε πολύ έδειχνε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ποιος πραγματικά παρήγγειλε τη δημοσκόπηση της Prorata που δείχνει τον Ανδρουλάκη να ανατρέπει

Διαβάστε ωστόσο τι αποκαλύπτει ο Κάλχας στο topontiki.gr στο κείμενο που ακολουθεί:

Τώρα, πώς γίνεται μία εταιρεία να κυκλοφορεί μία έρευνα, δίχως να φαίνεται ο εντολέας αυτής – ποιος την παρήγγειλε δηλαδή – εμφανίζοντας μία εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη που δείχνουν όλες (μα όλες) οι άλλες είναι ένα θέμα.

Κάθισα και έψαξα και ρώτησα – και αμαρτία ουκ έχω, για όσα παραθέτω:

Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο «έγκυρη» είναι και τι «πετυχεσιά», που λένε και στα χωριά μας, όταν θέλουν να τρολάρουν κάποιον για την αστοχία του, κάνει κάθε φορά που μετρά η Prorata, σας θυμίζω, κατ’ αρχάς, τι έβλεπε πέρσι στις εθνικές εκλογές.

– Στις 2 Μαΐου λοιπόν, όταν σχεδόν όλες οι άλλες εταιρίες κατέγραφαν ή εκτιμούσαν τη διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στις 7 και 8 μονάδες, εκείνη μόνη και αισιόδοξη για την Κουμουνδούρου, έδινε απόσταση 4 μονάδων: Τη ΝΔ στο 31,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%. Στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση μάλιστα, είχε δώσει ακόμα καλύτερη διαφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ: 28,5% για τη ΝΔ και 26% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικά, λόγω της καλής σχέσης της με την τότε ηγετική ομάδα που περιτριγύριζε τον Αλέξη Τσίπρα, έδινε τις καλύτερες προβλέψεις και μία πολύ αισιόδοξη εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ – και κάπως έτσι, απλά, ήρεμα και αμέριμνα «κατέστρεψε» τον Αλέξη!

– Η δεύτερη μεγάλη «επιτυχία» της εταιρείας ήταν στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Πέντε μέρες πριν τις κάλπες της Α’ Κυριακής έδινε στον Μπακογιάννη 38,5% και ουσιαστικά προέβλεπε την εκλογή του από τον πρώτο γύρο, καθότι είχε τους αναποφάσιστους στο 15%! Αλλά εκεί που έκανε διάνα ήταν με τον Χάρη Δούκα. Έδινε την μετέπειτα δήμαρχο στην τρίτη θέση με μόλις 9% και ο άνθρωπος πήρε 14,2%. Και τον Κώστα Ζαχαριάδη τον έβλεπε άνετα δεύτερο με 14,5% και κείνος βγήκε τρίτος και καταϊδρωμένος, ούτε μισή μονάδα πάνω (13,35 έναντι 12,9) από τον Νίκο Σοφιανό τον οποίο η «έρευνα» έδινε έξι μονάδες πίσω, στο 8,5%!

Τώρα θα μου πείτε με τι πρόσωπο βγαίνει και κάνει «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» (!!!!), διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελεί «πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος» δέκα μέρες πριν τις εκλογές, θα σας γελάσω.

– Κάποιοι λένε ότι το κάνει επειδή κάποια από την ιδιοκτησία έχει προνομιακή σχέση με το Ινστιτούτο ΕΝΑ και τη Νέα Αριστερά.

– Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι στέλεχος της εταιρείας είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Και θέλουν από κοινού να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ώστε να ψηλώσουν το ΠΑΣΟΚ και να κοντύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υιοθετώ τίποτα, καταγραφή κάνω όσων κυκλοφορούν. Απλή «εκτίμηση επιρροής» που θα έλεγε και η ίδια η εταιρεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...