Μήνυση «βόμβα» κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Διεθνές Δικαστήριο για συνέργεια σε εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Μήνυση «βόμβα» κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθεσε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης.

Η μήνυση σε βάρος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά σε συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων υποστήριξη της φον ντερ Λάιεν στο Ισραήλ (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική και πολιτική) επέτρεψε να διαπράξει εγκλήματα πολέμου και συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα», επισημαίνει ο νομικός, που ηγείται της πρωτοβουλίας, Αλφρέντ ντε Ζαγιά.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, «είχε αποτελεσματικό ρόλο στην πρόσβαση στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ισραηλινό στρατό».

«Η φον ντερ Λάιεν δεν επέβαλε οικονομικές και στρατιωτικές κυρώσεις στο Ισραήλ και έκανε πολλές δηλώσεις που περιλάμβαναν πληροφορίες για την παροχή διπλωματικής υποστήριξης στο Ισραήλ», προσθέσει.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης είναι μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1980.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...