«Λούμπεν…» – Δεν έχει προηγούμενο ο ολοκληρωτικός διασυρμός του Γιώργου Αυτιά από τον Γιώργο Λακόπουλο

Του Γιώργου Λακόπουλου

Ουρές θα κάνουν στο Στρασβούργο για να ακούν τον Γιώργο Αυτιά να τραγουδάει «Ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία».

Αν στην πολιτική είσαι ότι δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει «σύγχρονος», «κεντρώος», «φιλελεύθερος» και «ευρωπαίος» – ενισχύοντας το τελευταίο με διαδόσεις ότι τάχα θέλουν να του δώσουν αξίωμα στη Βρυξέλλες, αλλά δεν το δέχεται.

Δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Κεντρώος, με τα πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη πρώτο τραπέζι πίστα στη ΝΔ και στην κυβέρνηση δεν νοείται. «Φιλελεύθερος», με υπερ-συγκέντρωση των πάντων, όχι απλώς στο κράτος, αλλά στην αυλή του, δεν υπάρχει.

Όσο για την «ευρωπαϊκή» υπόσταση, την έχει καταρρακώσει από νωρίς, με παραβιάσεις κάθε αρχής και αξίας του κράτους Δικαίου – όπως επικύρωσε το Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά και με την εθελοδουλία του στον αμερικανικό παράγοντα.

Τώρα κατεβαίνει κι άλλο στη σκάλα του κακού, με την υποψηφιότητα Μπελέρη – που τον εκθέτει ακόμη περισσότερο. Ενώ οι ευρωπαϊκές Δημοκρατίες οχυρώνονται απέναντι στην ακροδεξιά επέλαση που τις απειλεί, δρομολογεί για το Ευρωκοινοβούλιο έναν παρακρατικό της ακροδεξιάς, με έδρα μία χώρα που… δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ωραία ομάδα θα κάνουν με τον Δήμα, τη Φλέσσα και τη Μελέτη – πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και υψηλής πολιτικής ποιότητας που στάζουν κοσμοπολιτισμό και ευρωπαϊκή φινέτσα.

Το καλύτερο – ως ισχυρό τεκμήριο της «σύγχρονης» αντίληψής του για την πολιτική – το διατυπώνει προτείνοντας ως υποψήφιο ευρωβουλευτή, έναν «πρωινατζή» της, κακής, ελληνικής τηλεόρασης – που μόνο βασικές αρχές της δημοσιογραφίας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπηρέτησε.

Ο Γιώργος Αυτιάς δεν χρειάζεται συστάσεις για την πολιτική και αισθητική καθυστέρηση που εκφράζει η υποψηφιότητά του: αυτοπαρουσιάσθηκε με καμάρι στην πασαρέλα της παρουσίασής του γαλάζιου – με μαύρες και κίτρινες πινελιές – ψηφοδελτίου.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο «κύριος πρόεδρος», έδειξε στο πρόσωπό του εξ αρχής πως αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση: «Όταν ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ, μου έστειλε ένα βιβλίο με αφιέρωση: «Γιώργο, χαρισμένο σε εσένα, γιατί μπορείς να αλλάξεις τους νόμους, από την εκπομπή» . Ποια Βουλή και ποιο υπουργικό συμβούλιο; Οι εκπομπές – σύμβολα του λαϊκισμού νομοθετούν.

Μετέφερε στον Μητσοτάκη «ένα μεγάλο μήνυμα από άλλη άκρη του Ατλαντικού – «όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία» και δείγματα εκβαλκανισμού της πολιτικής.

-«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη. Θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα. Το 90% των νόμων ψηφίζεται εκεί. Και πρέπει να γίνουν ελληνικοί νόμοι». Μπίνγκο!

Ο «ευρωπαϊστής» Μητσοτάκης στρατολογεί κάποιον που υπόσχεται… επανενθικοποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας! «Για την πατρίδα τη γλυκιά! Και πάνω από όλα για το σύνθημα που τσάκισε τους πάντες: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια». Ειδικά ως έμβλημα του μετεμφυλιακού κράτους.

Ουρές θα κάνουν στο Στρασβούργο, για να τον ακούν να τραγουδάει «Ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία», «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα». «Έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε βόρειο Ήπειρο…» και άλλα εθνοπρεπή άσματα.

Με τις λούμπεν επιλογές του, ο Μητσοτάκης γυρίζει τη χώρα στις περιόδους που αυτοπαρουσιαζόταν ως «Ελλάς, Ελλήνων, χριστιανών».

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ