Λιβύη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου της ελληνικής αποστολής και τα μέτρα ασφαλείας

Τη θλίψη του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη, μετά από τροχαίο.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, που πήγαν στην Λιβύη για να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Επίσης αναφέρει πως περιμένει κυβέρνηση από την κυβέρνηση να ενημερώσει για τις συνθήκες του τροχαίου και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί.

Επίσης σημειώνει πως περιμένει ενημέρωση για την αρχική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ για τις αρχικές πληροφορίες που έδωσε για «ελαφρούς τραυματισμούς», κάτι που το ΓΕΕΘΑ έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για τον θάνατο τριών στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών, μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ειδικότερα για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη μετακίνηση της αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη που είχε πληγεί βαρύτατα από την καταιγίδα Daniel, με χιλιάδες νεκρούς.

Επιπλέον αναμένουμε να ενημερωθούμε για τους λόγους που το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες στις 19:35 με αναφορά σε «ελαφρούς τραυματισμούς», ενώ η είδηση του θανάτου μελών της αποστολής αποκαλύφθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1