Λαβρόφ: Ρωσία και Κίνα μπορούν να απαλλάξουν τον κόσμο από το μονοπώλιο της Δύσης

Η Μόσχα και το Πεκίνο προσφέρουν στον κόσμο μια εποικοδομητική εναλλακτική λύση έναντι της παγκόσμια κυριαρχίας της Δύσης, δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Προσφέροντας μια εποικοδομητική εναλλακτική στην πολιτική της Δύσης, η Μόσχα και το Πεκίνο -όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα- διευκολύνουν τη διαμόρφωση των συνθηκών για τη δημιουργία μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, με σεβασμό των συμφερόντων όλων των χωρών και της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας όλων των λαών», τόνισε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους συμμετέχοντες στο 8ο Διεθνές Συνέδριο «Ρωσία και Κίνα: Συνεργασία σε μια νέα εποχή» που διοργανώνεται στο Πεκίνο, από το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας και την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Ρωσίας, η τρέχουσα κατάσταση θα πρέπει να θεωρηθεί ως «σημείο καμπής στην παγκόσμια κατάσταση».

«Οι χώρες μας αντιμετωπίζουν αρκετά ισχυρή πίεση από τη συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», επεσήμανε ο Λαβρόφ. «Οι οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις αποτελούν μια από τις εκδηλώσεις της πολιτικής αυτής και είναι -εκτός από πρωτοφανείς σε μέγεθος και κλίμακα- και παράνομες καθώς υιοθετήθηκαν κατά παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική κρίση, το ζήτημα της Ταϊβάν και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μόνο προσχήματα και δικαιολογίες για τις αντιρωσικές και αντικινεζικές ενέργειες της Ουάσιγκτον και των χωρών που την ακολουθούν.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι κυρίαρχες ελίτ της Δύσης βλέπουν την κυριαρχική πολιτική της Ρωσίας και της Κίνας ως εμπόδιο στη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους με βάση στρατιωτικές και πολιτικές επιταγές μαζί με χρηματοοικονομικό, οικονομικό και τεχνολογικό μονοπώλιο», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ