Λαβρόφ: Ρωσία και Κίνα μπορούν να απαλλάξουν τον κόσμο από το μονοπώλιο της Δύσης

Η Μόσχα και το Πεκίνο προσφέρουν στον κόσμο μια εποικοδομητική εναλλακτική λύση έναντι της παγκόσμια κυριαρχίας της Δύσης, δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Προσφέροντας μια εποικοδομητική εναλλακτική στην πολιτική της Δύσης, η Μόσχα και το Πεκίνο -όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα- διευκολύνουν τη διαμόρφωση των συνθηκών για τη δημιουργία μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, με σεβασμό των συμφερόντων όλων των χωρών και της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας όλων των λαών», τόνισε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους συμμετέχοντες στο 8ο Διεθνές Συνέδριο «Ρωσία και Κίνα: Συνεργασία σε μια νέα εποχή» που διοργανώνεται στο Πεκίνο, από το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας και την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Ρωσίας, η τρέχουσα κατάσταση θα πρέπει να θεωρηθεί ως «σημείο καμπής στην παγκόσμια κατάσταση».

«Οι χώρες μας αντιμετωπίζουν αρκετά ισχυρή πίεση από τη συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», επεσήμανε ο Λαβρόφ. «Οι οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις αποτελούν μια από τις εκδηλώσεις της πολιτικής αυτής και είναι -εκτός από πρωτοφανείς σε μέγεθος και κλίμακα- και παράνομες καθώς υιοθετήθηκαν κατά παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική κρίση, το ζήτημα της Ταϊβάν και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μόνο προσχήματα και δικαιολογίες για τις αντιρωσικές και αντικινεζικές ενέργειες της Ουάσιγκτον και των χωρών που την ακολουθούν.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι κυρίαρχες ελίτ της Δύσης βλέπουν την κυριαρχική πολιτική της Ρωσίας και της Κίνας ως εμπόδιο στη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους με βάση στρατιωτικές και πολιτικές επιταγές μαζί με χρηματοοικονομικό, οικονομικό και τεχνολογικό μονοπώλιο», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα