Λαβρόφ: «Η Δύση είναι δικτάτορας – Πλέον θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των δεσμών μας με την Κίνα»

Ως δικτάτορα χαρακτήρισε την Δύση ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει τυχόν προτάσεις για αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Δύση και θα σκεφτεί κατά πόσο χρειάζεται κάτι τέτοιο, όμως έτσι κι αλλιώς θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δεσμών με την Κίνα.

Επέμεινε ότι στόχος της Ρωσίας πλέον είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών της με την Κίνα. «Τώρα που η Δύση έλαβε ‘θέση δικτάτορα’, οι οικονομικοί δεσμοί μας με την Κίνα θα αναπτυχθούν ακόμη ταχύτερα», είπε ο Λαβρόφ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία ξεπερνάει ένα πολύχρονο σύνδρομο που την διακατείχε για αιώνες, από πριν και από τον καιρό του Μεγάλου Πέτρου, με βάση το οποίο επιζητούσε την αποδοχή της Δύσης και την ένταξή της στον δυτικό τρόπο ζωής.

Αυτό είχε για τους Ρώσους ένα είδος συμπλέγματος καθώς στην πραγματικότητα με όρους διαβίωσης και επιβίωσης ουδέποτε είχαν ανάγκη την Δύση αφού έχουν υπερεπάρκεια σε τρόφιμα, ενέργεια και πρώτες ύλες.

Παρόλα αυτά η οικονομία τους είχε δομηθεί προς τις εξαγωγές αυτών των αγαθών πλέον αυτά θα γίνονται προς την Ανατολή και η ρωσική οικονομία θα στραφεί πρωτίστως στην ικανοποίηση των πολιτών της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....