«Λάθος η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Λάθος η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ». Συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και τη Νικόλ Λειβαδάρη, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν είναι αντίπαλοί μας όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίπαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης, η ακρίβεια, η φτώχεια. Για όλους τους πολλούς κάνουμε πολιτική, αυτό θέλω να πω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η αποχώρηση είναι λάθος. Προοικονομεί πολιτικές διαφορές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία εστιάζει στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Έπρεπε να γίνει συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

«Η προσοχή μας και στον προϋπολογισμό θα στραφεί στη δεξιά πολιτική», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Σε ερώτηση της Νικόλ Λειβαδάρη για το αν αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συμμαχίες, ο κ. Φάμελλος απάντησε πως «δεν είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι.

Και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουμε διαφορές, αλλά εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του προέδρου, έχω ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας. Προτεραιότητα είναι μια προοδευτική συμφωνία στην Ελλάδα για να σταματήσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Είναι οδοστρωτήρας, κυριολεκτικά».

«Ορόσημο είναι οι ευρωεκλογές, όπως είναι εύλογο. Πρέπει να επιλέξουμε το μείγμα των Ευρωβουλευτών. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Για ένα κόμμα που θέλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και να επιλύει προβλήματα ο πήχης είναι η κυβέρνηση. Δεν είμαι αιθεροβάμων ξέρω πού βρισκόμαστε. Ο στόχος είναι να έχουμε προοδευτική πολιτική για την κοινωνία. Οι συνθήκες πάντα διαμορφώνονται αναλόγως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης και απόστασης από κρίσιμα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές. Δεν έχουμε δει ακόμα τις πολιτικές τομές του Στέφανου Κασσελάκη σε προγραμματικό λόγο για να δούμε αν είναι επαρκείς. Ο πρόεδρος έχει μια πινελιά παραπάνω. Είναι σημαντικό να καταθέσει και ο ίδιος τις προτάσεις του».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...