Κώστας Ζαχαριάδης: «Εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη» – Τι λέει για το σενάριο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα

«Εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως επισήμανε: «κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την ηγεσία που εκλέξαμε πριν από έξι μήνες, αλλά την ηγεσία την εκλέξαμε για να μπορέσει το κόμμα μας να σταθεροποιηθεί, να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες. Παλεύουμε για να πάει το κόμμα καλύτερα. Είμαστε ένα συλλογικό κόμμα, πρέπει να λειτουργούμε δημοκρατικά, εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη», «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας 100 μέρες πριν τις εκλογές».

«Πάντα αποφεύγω τους μαξιμαλισμούς, ένα καλό αποτέλεσμα είναι να διατηρήσουμε τον κύριο όγκο των δυνάμεων που είχαμε στις εθνικές εκλογές στο 17%, δεν βάζω τον πήχη ψηλά, δηλαδή να βγούμε πρώτοι, αλλά δεν θεωρώ αποδεκτό ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία της χώρας και δεν θα είμαστε δεύτεροι», είπε προσθέτωντας πως «αυτό είναι πολύ σημαντικό και αν γίνει θα έχει συνέπειες για όλους, θα αποτελέσει ένα μείζον πολιτικό γεγονός».

«Ο στόχος μας είναι να σταθεροποιηθει το κόμμα, να δυναμώσει, να μείνει ο Στέφανος Κασσελακης και να διεκδικήσει να είναι πρώτος στις Εθνικές εκλογές. Η στόχευσή μας είναι η ηγεσία να περάσει αυτόν τον πήχη, να είμαστε ένα κόμμα που θα έχει σταθεροποιηθεί και θα το αντιλαμβάνεται ο κόσμος», ανέφερε.

«Όσο η αντιπαλότητα είναι για το πως ο τρίτος θα γίνει δεύτερος πανηγυρίζει ο πρώτος. Έχουμε αγρότες στο δρόμο, φοιτητές στον δρόμο, το ζήτημα της ακρίβειας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητάει αν θα είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις», τόνισε.

Για το σενάριο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ νέος άνθρωπος, είναι ενεργός βουλευτής, ενεργός πολιτικός στην Ευρώπη. Ό,τι συνέβη και μπορούμε να συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που πήγε από το 3% στο 33% έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν συνισταμένες, ήταν πάντα μία θετική συνισταμένη όχι μόνο για το κόμμα μας αλλά για τη χώρα μας και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...