Κόλαφος το ΚΚΕ για τη Νίκη Λυμπεράκη

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ μπήκε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, μετά το άρθρο της στο «Βήμα» με τίτλο «Αυτοί σπούδασαν έξω. Οι άλλοι;». Η δημοσιογράφος ασχολείται με την αναθεώρηση του άρθρου 16 αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πόσοι άραγε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της αλλαγής του άρθρου 16 πέρασαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού» και προσθέτει, «Από τους 21 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος οι 5 έχουν περάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο από ιδρύματα της αλλοδαπής… Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και πόσοι εξ αυτών στέλνουν τα παιδιά τους έξω για σπουδές. Είναι αυτό μεμπτό; Ουδόλως! Απλώς, να ξέρουμε τι λέμε».

Και φυσικά η ενόχληση του ΚΚΕ είναι για τους 5 βουλευτές του που κατά τη Νίκη Λυμπεράκη έχουν περάσει από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στο σχόλιο λοιπόν που φιλοξενήθηκε στον «Ριζοσπάστη» αναφέρεται ότι «Προσπερνάμε το γεγονός ότι το άρθρο 16 δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα κάποιου από την Ελλάδα να σπουδάσει στο εξωτερικό ή το αντίστροφο. Προσπερνάμε το γεγονός ότι η δημοσιογράφος προσπαθεί να ελέγξει την ορθότητα μιας θέσης ενός κόμματος με βάση το τι κάνουν τα στελέχη του στην προσωπική τους ζωή» για να συμπληρώσει ο ανώνυμος σχολιογράφος, «Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε ότι ολόκληρη δημοσιογραφική έρευνα απέτυχε να καταγράψει το γεγονός ότι, από τους 5 βουλευτές του ΚΚΕ που σπούδασαν στο εξωτερικό, οι 3 σπούδασαν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ή αμέσως μετά και οι άλλοι 2 σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια της Ιταλίας, όλοι τους χωρίς δίδακτρα».

Και το σχόλιο για τη Νίκη Λυμπεράκη καταλήγει, «Θα προτείναμε στη συμπαθή δημοσιογράφο να κάνει την επόμενη έρευνά της για το ΚΚΕ μόλις δροσίσει λιγάκι…»!

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το σχόλιο με τίτλο «Δημοσιογραφικές έρευνες σε συνθήκες καύσωνα…»:

«Τη θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 αποφάσισε να… αποδομήσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη με άρθρο της στο «Βήμα της Κυριακής». Όπως αναφέρει, «με τον καύσωνα αυτή τη βδομάδα δεν πολυκυκλοφορήσαμε και έτσι προέκυψε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μίνι έρευνα».

Το αποτέλεσμα της «έρευνας» (που όπως φαίνεται απαιτεί να κάτσεις μια βδομάδα σπίτι για να φέρεις σε πέρας…) είναι ότι, με βάση τον ιστότοπο της Βουλής και το Vouliwatch, από τους 21 βουλευτές του ΚΚΕ, «οι 5 έχουν περάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από πανεπιστήμια της αλλοδαπής» (εδώ ακούγονται εκρήξεις…).

Προσπερνάμε το γεγονός ότι το άρθρο 16 δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα κάποιου από την Ελλάδα να σπουδάσει στο εξωτερικό ή το αντίστροφο.

Προσπερνάμε το γεγονός ότι η δημοσιογράφος προσπαθεί να ελέγξει την ορθότητα μιας θέσης ενός κόμματος με βάση το τι κάνουν τα στελέχη του στην προσωπική τους ζωή, σε συνθήκες που οι θέσεις του κόμματος (στην προκειμένη περίπτωση οι θέσεις του ΚΚΕ για την εκπαίδευση) δεν έχουν γίνει πράξη, και καταλήγει αναγκαστικά στο επίπεδο του… «οι κομμουνιστές πίνουν κόκα κόλα».

Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε ότι ολόκληρη δημοσιογραφική έρευνα απέτυχε να καταγράψει το γεγονός ότι, από τους 5 βουλευτές του ΚΚΕ που σπούδασαν στο εξωτερικό, οι 3 σπούδασαν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ή αμέσως μετά και οι άλλοι 2 σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια της Ιταλίας, όλοι τους χωρίς δίδακτρα.

Θα προτείναμε στη συμπαθή δημοσιογράφο να κάνει την επόμενη έρευνά της για το ΚΚΕ μόλις δροσίσει λιγάκι…».

Διαβάστε στη συνέχεια το άρθρο της Νίκης Λυμπεράκη με τίτλο, «Αυτοί σπούδασαν έξω. Οι άλλοι;»:

«Δεν είναι ασπρόμαυρη η συζήτηση για το άρθρο 16. Οσοι επιμένουμε να ζητάμε μια χώρα με δυνατότητες και ανοιχτές προοπτικές όμως και όσοι ρεαλιστικά λέμε πως καλύτερα οι γονείς να πληρώνουν εδώ από το να φεύγει το παιδί για την Τιμισοάρα ή να φοιτά σε αμφιβόλου επιπέδου παραρτήματα, περίπου αυτονόητα ρέπουμε προς την ανάγκη άρσης της σχετικής απαγόρευσης.

Οι απόψεις βέβαια είναι όλες σεβαστές, με μόνη προϋπόθεση την ειλικρίνεια. Μια ειλικρίνεια που πιστοποιείται όχι μόνο με λόγια αλλά κυρίως με έργα και βιογραφικά γιατί γενικώς η επαναστατική γυμναστική και οι παρλάτες αριστεροσύνης όπως όλοι ξέρουμε είναι τζάμπα.

Με τον καύσωνα λοιπόν, αυτή την εβδομάδα δεν πολυκυκλοφορήσαμε. Και έτσι προέκυψε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μίνι έρευνα που εκ του αποτελέσματος είχε την πλάκα της. Πόσοι άραγε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της αλλαγής του άρθρου 16 πέρασαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Ας πάρουμε τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Με μια αναλυτική εξέταση των βιογραφικών των μελών τους στον ιστότοπο της Βουλής και το Vouliwatch διαπιστώνει κανείς τα εξής: Από τους 21 του Κομμουνιστικού Κόμματος οι 5 έχουν περάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο από ιδρύματα της αλλοδαπής, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους 18 από τους 47 συνολικά βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε και πόσοι εξ αυτών στέλνουν τα παιδιά τους έξω για σπουδές.

Είναι αυτό μεμπτό; Ουδόλως! Απλώς, να ξέρουμε τι λέμε.

Προ ετών, σε φάση βαθιάς οικονομικής κρίσης ακόμη, προβεβλημένο μέλος της τότε Boυλής καλούσε τους πολίτες σε ανυπακοή για τον ΕΝΦΙΑ, από τον καναπέ ψυχαγωγικής εκπομπής. Ο ΕΝΦΙΑ, έλεγε, είναι ληστρικός φόρος, ένα δυσβάσταχτο χαράτσι το οποίο οι Ελληνες οφείλουν να θάψουν στην πράξη προσχωρώντας ανεξαρτήτως φοροδοτικής ικανότητας στη λογική του «δεν πληρώνω».

Η παρουσιάστρια της εκπομπής παρακολουθούσε τον συλλογισμό σκεπτική και μόλις η καλεσμένη της ολοκλήρωσε, σχεδόν με αφέλεια τη ρώτησε: δηλαδή εσύ τώρα για το σπίτι σου δεν έχεις πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ε; Η καλεσμένη τότε στριμωγμένη, άρχισε με κάτι μισόλογα να δικαιολογείται, για να παραδεχθεί τελικά ότι πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ κανονικά γιατί το σπίτι, όπως είπε, είναι στο όνομα του παιδιού και δεν ήθελε να του δημιουργήσει πρόβλημα.

Καλές είναι οι παρλάτες, αλλά μερικά θέματα, είτε μας αρέσει είτε όχι, τα έχει λύσει ή τέλος πάντων τα έχει ξεπεράσει η πραγματικότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ