Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο» (vid)

Όλο και περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έχουμε μπεί στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Σήμερα ο πρωθυπουργός παραχωρεί συνέντευξη στο Αction24.

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Έχουμε περιθώριο παρεμβάσεων», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συνέντευξή του και αναφερόμενος στον μεγάλο «βραχνά» των Ελλήνων.

«Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ακρίβειας ευρωπαϊκά, μαγική λύση δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

«Όποιος εισηγείται ο,τιδήποτε στερεί από τον προϋπολογισμό πόρους, πρέπει να μας πει από που θα τα βρει», επεσήμανε στη συνέχεια, αναφερόμενος στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια.

«Θα δούμε πόσο χρόνο χρειάζεται να ενοικιάζεται ένα διαμέρισμα Airbnb», υπογράμμισε, ερωτηθείς σχετικά για τις παρεμβάσεις στην εν λόγω αγορά.

«Θέλουμε να μειώσουμε κι άλλο τις εργοδοτικές εισφορές. Οι πρώτες μειώσεις φόρων, θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές, θα ακούσετε περισσότερα στη ΔΕΘ», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Κοινή κεφαλαιαγορά

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της κοινής κεφαλαιαγοράς, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σε αυτόν τον τομέα η πρόοδος μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα Ευρωπαίοι να αναγκάζονται να επενδύουν στις ΗΠΑ.

Τάχθηκε επίσης υπέρ των μέτρων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε να υπάρχουν κοινοί κανόνες και πρότυπα στην Ε.Ε.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ενώ αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις, είπε ότι –μεταξύ άλλων- αφορούν τη χρηματοδότηση της «πράσινης» μετάβασης.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...