Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει τη χώρα «να επιστρέψει σε μία εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και λεφτόδεντρων» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πάτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι, διότι στην πολιτική δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, αλλά προτιμούμε να σας πούμε την αλήθεια και τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, πάρα να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Αυτό», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμάς, γιατί ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα, διότι ήδη πετύχαμε πολλά τα τελευταία 5 χρόνια».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές του 2019 ήταν η πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη την οποία πετύχαμε και άνοιξαν τον δρόμο για την εκλογική μας επικράτηση».

«Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο»

«Τότε όμως», σημείωσε, «αγωνιζόμασταν να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης» και συμπλήρωσε: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτά τα 5 χρόνια. Κι αν για κάτι είμαι υπερήφανος, είναι ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδος ακούγεται, η γνώμη της Ελλάδος μετράει, η άποψη της Ελλάδος λαμβάνεται υπόψη. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, είμαστε μία χώρα που έχει προοδεύσει πολύ, είμαστε μία χώρα η οποία έχει βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της».

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιουνίου δεν θα επιλέξουμε μόνο ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο, αλλά θα στείλουμε και ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, τα οποία ξεκινούν σήμερα το δύσκολο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων» και συνέχισε: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, ξέρουμε πάρα πολύ πόσο έχουν δουλέψει τα ίδια και οικογένειες τους, για να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τελικά καλύτερες δυνατότητες προκοπής στον τόπο τους. Για αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ