Κυβερνητικό φιάσκο με την πλατφόρμα «MyCoast» – Τι ομολόγησε ο Χατζηδάκης

Μία ακόμα… επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης «ξεγυμνώνουν» τα στοιχεία για την πλατφόρμα καταγγελιών που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι αυθαιρεσίες στις παραλίες και τους αιγιαλούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, η διαφημισμένη εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν τις παρανομίες που εντοπίζουν. Ωστόσο, φαίνεται πως από τις 6.622 καταγγελίες πολιτών έχει εγκριθεί μόνο… μία.

Το ομολόγησε και επίσημα ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, μάλιστα, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται πως έχουν τεθεί προς επεξεργασία μόνο οι 141 από τις 6.622 καταγγελίες, ενώ οι 6.481… ξέμειναν στην ουρά.

Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, «ο αριθμός καταγγελιών που υποβλήθηκαν από πολίτες στην εφαρμογή “My Coast” μέχρι και τις 19/6/2024 είναι 6.622 (…). Από τις ανωτέρω 6.622 υποβληθείσες καταγγελίες, οι 6.030 είναι ανώνυμες και οι 592 επώνυμες. Από τις ανωτέρω υποβληθείσες καταγγελίες οι 57 απορρίφθηκαν, οι 41 δρομολογήθηκαν, μία εγκρίθηκε, 42 είναι υπό έλεγχο και 6.481 είναι στο στάδιο της υποβολής».

Λίγες ώρες μετά, πηγές του Υπουργείου Οικονομικών απαντούσαν πως οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί δεν είναι 6.500, αλλά 8.900, με βάση τα τελευταία στοιχεία, εκ των οποίων περίπου 1.100 επώνυμες και οι άλλες ανώνυμες. «Υπάρχει κατηγοριοποίηση ανά περιφερειακή ενότητα και ανά παραχώρηση. Στις 10 παραλίες με τις περισσότερες παραβάσεις, με βάση τις καταγγελίες, έχουμε περίπου 600 καταγγελίες. Η κατεύθυνση που έχει το υπουργείο είναι κατά προτεραιότητα να ελέγχονται οι παραλίες οι οποίες έχουν και τις περισσότερες καταγγελίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές προαναγγέλλουν νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες. «Από εδώ και πέρα, έχοντας καταγγελίες συγκεκριμένες, θα προχωρήσουμε δίνοντας έμφαση στις παραχωρήσεις, όπου έχουμε περισσότερες καταγγελίες και, φυσικά, εκεί που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες. Διότι, κατά τεκμήριο οι επώνυμες καταγγελίες θεωρούνται πιο έγκυρες, χωρίς να υποτιμούμε και τις υπόλοιπες.

Ηδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει αποφασιστικά, παρότι ορισμένοι το αμφισβητούσαν, στην περιβόητη παραλία της Ρόδου, όπου υπήρξε σχετική σφράγιση. Εχει παρέμβει και σε άλλη παραβατική παραχώρηση, στο Θυμάρι, εδώ στην Αττική, και αλλού. Και θα δείτε -δεν μπορώ τώρα να σας πω, για λόγους για τους οποίους κατανοείτε- ποιοι θα είναι οι επόμενοι έλεγχοι από πλευράς του υπουργείου και των συναρμόδιων Αρχών. Θα δείτε ότι τώρα, μέσα στις επόμενες μέρες, θα υπάρξουν έλεγχοι, οι οποίοι θα είναι στοχευμένοι και που θα βασίζονται ακριβώς και σε καταγγελίες που έχουν κάνει μέσω αυτής της εφαρμογής οι συμπολίτες μας», σημειώνουν πηγές του οικονομικού επιτελείου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...