Κουτσούμπας: Μεθοδεύεται απεμπόληση βασικών δικαιωμάτων κάτω από αμερικανοΝΑΤΟΊκή «ομπρέλα»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ,στον τ/σ «Kontra» κατήγγειλε την «γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος» και τόνισε ότι «δεν δικαιολογείται το δικαίωμα, δήθεν, στην αυτοάμυνα του Ισραήλ».

Είπε ότι «ιδιαίτερα το ΚΚΕ το χωρίζει άβυσσος από τις ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις της Χαμάς και την πρακτική της. Όμως είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δύο μήνες μετά δεν δικαιολογείται αυτό το έγκλημα που κάνει το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό συνολικά και στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Το ζήτημα είναι ότι ο παλαιστινιακός λαός υπέφερε πάρα πολλά χρόνια με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από αεροπορικές επιδρομές, δολοφονίες, έλλειψη φαγητού, νερού και αποκλεισμών».

Πρόσθεσε ότι «ο λαός του Ισραήλ δεν είναι με την γενοκτονία που διεξάγει η κυβέρνηση Νετανιάχου, ένα μεγάλο τμήμα του, βρίσκεται στους δρόμους, αντιτίθεται ενεργά στην πολιτική Νετανιάχου».

Σχετικά με τα fake news του Ισραήλ «που έχουν αποκαλυφθεί» είπε «ο ελληνικός λαός και η διεθνής κοινότητα να μην πέφτουν στην παγίδα των προπαγανδιστών, αλλά πρέπει να βλέπουμε την ουσία και αυτή είναι η μη ύπαρξη, η μη δημιουργία ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους».

«Λύση μπορεί να δημιουργηθεί με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ» υπογράμμισε.

Για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία επισήμανε ότι «επιδίωξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ήταν να σύρουν την Ουκρανία στη Δύση, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να έχει προνομιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ και να την έχουν ως το προπύργιό τους ανατολικά απέναντι στη Ρωσία».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «από την πρώτη στιγμή ήταν ένας πόλεμος ΗΠΑ – «Δύσης» – και Ρωσίας», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και είτε θα ανάψει γενικώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και θα κάψει κι άλλους λαούς ή θα πάμε σε κάποια ειρηνική διαπραγμάτευση, δηλαδή ιμπεριαλιστική ειρήνη με το “πιστόλι στον κρόταφο” των λαών».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σύγκρουση για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα με την Κίνα η οποία σύντομα θα είναι η πρώτη δύναμη παγκοσμίως οικονομικά, πολιτικά και πιθανόν στρατιωτικά και γι’ αυτό οι ΗΠΑ που έχουν πάρα πολλά προβλήματα προσπαθούν να βρουν διέξοδο μέσω πολεμικών συγκρούσεων για νέες σφαίρες επιρροής και νέα πεδία αγορών».

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της τωρινής κυβέρνησης εμπλέκεται ενεργά σε αυτούς τους πολέμους και στην Ουκρανία και στη Μ. Ανατολή».

Ως προς τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η καθησυχαστική γραμμή της κυβέρνησης δημιουργεί ερωτηματικά», προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση διότι οι αξιώσεις της άρχουσας τάξης της Τουρκίας δεν έχουν σταματήσει».

«Μπορεί στη διάρκεια της επίσκεψής του εδώ ο Ρ. Τ. Ερντογάν να ήταν προσεκτικός, όμως είπε πολύ καθαρά ορισμένα ζητήματα, ονόμασε “τουρκική” την μειονότητα της Θράκης. Κυρίως μας ανησυχεί το περιεχόμενο των συνομιλιών, τι συζητιέται “πίσω από τις κλειστές πόρτες”. Γιατί μεθοδεύεται η απεμπόληση βασικών δικαιωμάτων για να υπάρξει συναίνεση και διαπραγμάτευση για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «μας ανησυχεί, επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις ΝΑΤΟϊκές οδηγίες, την αμερικάνικη “ομπρέλα” και το ευρωατλαντικό σύμπλεγμα υπό τα οποία έχουν τεθεί οι ελληνοτουρκικές συζητήσεις».

Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας σε μετανάστες που ζουν στη χώρα, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η θέση αρχής του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της άδειας παραμονής μεταναστών που μένουν εδώ πάρα πολλά χρόνια».

«Η κριτική που κάνουμε εμείς είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να έλθει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου που θα επιλύει το ζήτημα και τις εργασιακές τους σχέσεις, αυτό που έρχεται είναι ημίμετρο για να ικανοποιήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους μετανάστες οι οποίοι είναι “αόρατοι”, δεν έχουν άδεια παραμονής» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «είναι σταθερά θετικό στο να πάρουν άδεια παραμονής και δεν θα καταψηφίσει την τροπολογία αλλά ανάλογα με την τελική διατύπωση της ρύθμισης θα κριθεί η ακριβής ψήφος του κόμματος».

Σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είπε ότι όταν το νομοσχέδιο έλθει στη Βουλή «θα μελετηθεί προσεκτικά από το ΚΚΕ».

«Πάγια θέση μας είναι ότι ο γάμος δεν μπορεί να είναι προϊόν, ούτε συναλλαγής, ούτε οικονομικής εξάρτησης, καταναγκασμού ή οτιδήποτε άλλου. Πρέπει να είναι μια ελεύθερη σχέση συμβίωσης των ανθρώπων. Απο εκεί και πέρα τα ζητήματα της τεκνοθεσίας των παιδιών που είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα πρέπει να δούμε την προστασία των παιδιών».

Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, ο Δ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές ότι «έχει ευθύνες και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του, όπως έχουν ευθύνη και όσοι διαχειρίστηκαν τα ζητήματα των σιδηροδρομικών μεταφορών που έφτασαν σε αυτό το τραγικό σημείο».

«Όμως δεν μπορεί να μένουμε μόνο σε ένα σταθμάρχη, προωθούμε όλα τα ζητήματα και στηρίζουμε τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε: «ο τρόπος της έρευνας αποδείχθηκε ότι ήταν ο μόνος ρεαλιστικός και σωστός. Διότι η άλλη πρόταση του κ. Ανδρουλάκη ή του κ. Φάμελλου ήταν να περιοριστούμε μόνο στην παραβίαση της χρηματοδότησης από την ΕΕ του προϋπολογισμού για την Σύμβαση 717. Τα ζητήματα ξεκίνησαν απ’ όταν άρχισε η “απελευθέρωση” των σιδηροδρόμων, για τα οποία είχαν προειδοποιήσει το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Αν κάποιος θα πάει σε βάθος την έρευνα είναι μόνο το ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι έχουν “βρεγμένα” τα χέρια τους και μάλιστα, θα πω με αυστηρό τρόπο, με το αίμα των νεκρών παιδιών γιατί οι πολιτικές τους οδήγησαν εκεί».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...