Κλιμακώνεται η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες – Μεγάλη δυσαρέσκεια για τον Αυγενάκη

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με έντονη ανησυχία τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, ενώ παραμένει αβέβαιο το μέλλον των διαμαρτυριών. Η πιθανότητα εντατικοποίησης των δράσεων, με περισσότερα μπλόκα και την προοπτική κατεύθυνσης τρακτέρ προς την Αθήνα, αναγκάζει το Μέγαρο Μαξίμου να εξετάσει στρατηγικές για την αποκλιμάκωση της έντασης με τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών, επιδιώκοντας να κατευνάσει τις εντάσεις, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου. Παράλληλα, έχει αποφασιστεί η αποστολή βουλευτών στα μπλόκα με στόχο την επαναπροσέγγιση των αγροτών, πείθοντάς τους για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους εντός των δυνατοτήτων της.

Η δυσαρέσκεια προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη κορυφώνεται, με τις κριτικές να εντείνονται τόσο εσωκομματικά όσο και από τους αγρότες. Ενδεχόμενη αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου εξετάζεται ως μέσο για την αποκλιμάκωση της κρίσης με τους αγρότες.

Η κυβέρνηση εκφράζει προβληματισμό για την αντίδραση του αγροτικού κόσμου στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ανησυχώντας για μια πιθανή στροφή προς το ΠΑΣΟΚ ή άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η σημασία των εκλογών υπογραμμίζεται από τον πρωθυπουργό, ο οποίος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης εκείνων που μπορούν να επηρεάσουν ευρωπαϊκά τα πολιτικά δρώμενα, ενδυναμώνοντας την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ.

Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί διπλωματία και στρατηγική, με την κυβέρνηση να αναζητά λύσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν την ηρεμία στον αγροτικό τομέα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική βιωσιμότητα και την πολιτική σταθερότητα.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...