ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης υλοποιεί τις «εντολές» των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι ομολογία ότι την αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική που εκφράστηκε στις ευρωεκλογές και είχε ως βάση τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας που φτάνουν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς με την εφαρμογή των απλήρωτων υπερωριών, τα 12ωρα και τα 13ωρα, την 6ήμερη απασχόληση, τα εργατικά δυστυχήματα που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο Υπ. Εργασίας».

«Όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα αγνόησε επιδεικτικά, αποδεικνύοντας ότι δε λαμβάνει καμία “εντολή” από τον λαό, αλλά αντίθετα υλοποιεί τις “εντολές” των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων με αντιδραστικούς νόμους και με άθλιες εγκυκλίους κατά παραγγελία εργοδοτών, όπως αυτή που φτάνει στο σημείο να βγάζει έξω από το μεροκάματο το μισάωρο διάλειμμα και το εικοσάλεπτο προετοιμασίας, ως μη “παραγωγικό χρόνο”.

Υποκριτικά κάνει εξαγγελίες για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την ίδια στιγμή που αναγγέλλει νέα “κίνητρα” για παραμονή στην εργασία των συνταξιούχων, που λαμβάνουν συντάξεις πείνας, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι προετοιμάζει την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Οι εργαζόμενοι, όμως, ήδη οργανώνουν την απάντηση και τις διεκδικήσεις τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση του εργάσιμου χρόνου, αυξήσεις στις συντάξεις, δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή χωρίς καμιά αναμονή. Ήδη ο αγώνας σε μια σειρά κλάδους και χώρους έχει μετατρέψει αυτούς τους αντεργατικούς νόμους σε κουρελόχαρτο. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την στήριξη και τον συντονισμό, τη μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...